Τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ χωρίζουν κυβέρνηση – δανειστές!

77
Κλείδωσε η συμφωνία για τα οικογενειακά επιδόματα

Τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ χωρίζουν κυβέρνηση – δανειστές προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών απέρριψαν την ελληνική πρόταση για αύξηση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης και αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων. Επέμειναν στην περικοπή 700 εκατομμυρίων ευρώ από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις και επανέφεραν την καθιέρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, προκειμένου να σταματήσει η συμμετοχή του κράτους στην καταβολή της επικουρικής ασφάλισης.

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ό,τι μας ζητάνε», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση συνομιλιών, οι οποίες θα επαναληφθούν αύριο το απόγευμα.

Νωρίτερα στελέχη του Υπουργείου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι “το ΔΝΤ θέλει αίμα” Οι ίδιες πηγές άφηναν εξάλλου ανοιχτό το ενδεχόμενο υπαναχώρησης από την “κόκκινη γραμμή” των 1400 ευρώ ως άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης, και ανέφεραν πως έχει βρεθεί η χρυσή τομή για τα νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης:  FT: Σχέδια Ε.Ε. για ενίσχυση Ελλάδας και Ισπανίας αντί της Ανατ. Ευρώπης

Μεγάλη είναι η απόσταση κυβέρνησης – θεσμών και στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων». Στο EuroWorking Group, της περασμένης Πέμπτης, εκπρόσωποι των θεσμών σημείωσαν ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει ελάχιστη πρόοδο, με τους δανειστές να επιμένουν στην πώληση και των εξυπηρετούμενων δανείων. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αυτή την ώρα για αυτό το καυτό θέμα με τους κκ Στουρνάρα και Σταθάκη .