Θεοδωρικάκος: Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Αντώνη Τρίτση»

18
Με αναλογία 1 προς 1 οι προσλήψεις το 2021 στο δημόσιο

Την σημασία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την Αυτοδιοίκηση αλλά και για την αναπτυξιακή  προσπάθεια της χώρας παρουσιάζει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό  το μεγάλο πρόγραμμα έργων και δράσεων στους δήμους και στις Περιφέρειας όλης της χώρας “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους 2,5 δισ ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ότι “τα χρήματα αυτά θα πέσουν τώρα στην αγορά και όχι μετά από ένα χρόνο” γεγονός που αποτελεί “καθοριστική συμβολή στην επανεκκίνηση της οικονομίας”.

Πρόκειται για δυναμικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, “το γεγονός ότι έρχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να μιλήσει και να παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα, δείχνει ότι αποτελεί ισχυρή προτεραιότητά του η στήριξη της Αυτοδιοίκησης”

Διαβάστε επίσης:  Χαρδαλιάς: Νέα περιοριστικά μέτρα μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» άμεσα, καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση: «Αυτά είναι χρήματα που θα πέσουν τώρα. Όχι ύστερα από έναν χρόνο. Πέφτουν τώρα στην αγορά και δεν έχουν καμία σχέση με το ευρύτερο αναπτυξιακό πακέτο των 32 δισ. από την Ευρώπη. Ήδη εξελίσσονται 461 έργα, τα οποία είχαν προγραμματισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και κινδύνευαν να χαθούν και να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων καθώς και έργα με περιβαλλοντικό χαρακτήρα που όμως στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.