Τι αποκαλύπτουν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη

Μυστήριο με τα αντικαταθλιπτικά χάπια

54
Υπόθεση Λαγούδη: Καταιγιστικές εξελίξεις - Ποια είναι τα τρία πρόσωπα που εμπλέκονται στη δολοφονία

Ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Ειρήνης Λαγούδη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο αίμα της βρέθηκε μικρή ποσότητα αλκοόλ, ουσία που εμπεριέχεται σε αντικαταθλιπτικά σκευάσματα αλλά και ανθρακυλαιμοσφαιρίνη.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Θεοδόση Πάνου η ποσότητα αυτή ήταν 0.40 δηλαδή σχεδόν αμελητέα και κάτω ακόμη και από το νόμιμο όριο. Βέβαια, η ύπαρξη τόσο μικρής ποσότητας μπορεί να εμφανιστεί στον οργανισμό αν το δείγμα λήφθηκε ενώ η σορός βρισκόταν σε σήψη.

Ωστόσο, για να υπολογιστεί πότε καταναλώθηκε το αλκοόλ θα πρέπει να γίνει γνωστό το είδος και η ποσότητα του ποτού.

Επίσης, ανιχνεύτηκε ουσία που υπάρχει σε ηρεμιστικά – αντικαταθλιπτικά φάρμακα με την οικογένεια της να θεωρεί ύποπτη τη συνταγογράφηση που έγινε στον ΑΜΚΑ.

Η ουσία ανθρακυλαιμοσφαιρίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Ειρήνης Λαγούδη οφείλεται στο γεγονός πως ο θάνατός της προκλήθηκε από δηλητηρίαση μετά από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Βέβαια τα στοιχεία δεν μπορούν να οδηγήσουν στα ακριβή αίτια θανάτου, δηλαδή αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δολοφονία. Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων αναμένεται να δώσουν απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είχαν υποστηρίξει με βεβαιότητα ότι η Ειρήνη Λαγούδη έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της. Ωστόσο, η οικογένεια επιμένει ότι δολοφονήθηκε καθώς το κινητό της γυναίκας δεν βρέθηκε μέχρι τώρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής που μίλησε στην εκπομπή Τατιάνα Live επέμενε ότι η Ειρήνη ήταν πιθανόν ναρκωμένη για να μην αντιδράσει την ώρα που μπήκε η φωτιά, ενώ ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης υποστήριξε ότι οι αυτοκτονίες με τη χρήση εύφλεκτου υλικού είναι «θάνατοι δήλωσης» που συνήθως συμβαίνουν μπροστά σε κοινό και όχι σε απομονωμένα μέρη.

Διαβάστε επίσης:  Η αθέατη της ιερωσύνης όψη

Στη σημερινή εκπομπή έγινε γνωστό ότι η Ειρήνη είχε στείλει μήνυμα στον αδελφό της, στο οποίο ανέφερε ότι είχε μετανιώσει που επικοινώνησε με τη γυναίκα του γιατρού, που ήταν ο πρώην συντροφός της. Σημειώνεται ότι ο γιατρός έχει παραδεχτεί ότι είχαν χωρίσει δύο μέρες πριν από τον θάνατό της 44χρονης.

Ο Βασίλης Ταουξής δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, τόνισε όμως ότι δεν υπήρχε επικοινωνία της Ειρήνης με τους συγγενείς της που να προαναγγέλλει την αυτοκτονία της.

«Δεν έπινε, δεν έπαιρνε φάρμακα»

Σύμφωνα με τον ξάδελφο της Ειρήνης, “της είχαν συνταγογραφηθεί στις 27/11/2017 αντικαταθλιπτικά. Δύο κουτιά, δύο την ημέρα. Θα έπρεπε να έχουν τελειώσει μέχρι την ημέρα που χάθηκε, εκτός αν βέβαια δεν είχαν καταναλωθεί από την ημερομηνία που εκτελέστηκε η συνταγή. Αυτό όμως είναι απίθανο. Η Ρηνούλα ούτε φάρμακα έπαιρνε ούτε αλκοόλ έπινε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι αυτοκτόνησε για οποιονδήποτε λόγο. Η πεποίθηση της οικογένειας είναι ότι δεν αυτοκτόνησε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να το αποδείξουμε ακόμα και όταν η αστυνομία κλείσει τον φάκελο».