Τι ειπώθηκε στη τριμερή συνάντηση Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας

40
Τι ειπώθηκε στη τριμερή συνάντηση Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επιβεβαιώνουν τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεταξύ Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε χθες στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της συνάντησης η ελληνική πλευρά ζήτησε την κατάρτιση ενός καταλόγου κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η συνάντηση έγινε με διπλωματική πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης και αποκαλύφθηκε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Άλλωστε με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε και πάλι τον διάλογο. Γνωρίζετε ότι ο σύμβουλος του Προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας. Ο Ιμπραχίμ Καλίν και οι συνάδελφοί μας, μας πήραν και μας ενημέρωσαν. Τελικά, αν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος», κατέληξε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:  Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα συνδρομής της κυβέρνησης του Λιβάνου