Τι έκρυβε η συνάντηση Μητσοτάκη – Παπαθανασίου γιά την ΕΛΣΤΑΤ;

143
Νέα υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Παπαθανασίου είναι ένα πρόσωπο που ξέρει πολύ καλά τι συνέβη την περίοδο του 2009. Ως ο τότε υπουργός Οικονομικών, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι  η χρονική στιγμή της επίσκεψής του συνδέεται σύμφωνα με με πολλούς με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ καθώς ο Γ. Παπαθανασίου ήταν ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή την οποία στοχοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου με όπλο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Γιάννης Παπαθανασίου είναι εκείνος που σε βιβλίο που εξέδωσε το 2011 με τίτλο “Με τη γλώσσα των αριθμών”, κατέρριπτε το μύθο Παπανδρέου – Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) για έλλειμμα 15,5%

Διαβάστε επίσης:  Οι χρησμοί Πάιατ για τις τουρκικές εκλογές και το μέλλον της Ελλάδας

Θα μου πείτε τι σημασία έχουν όλα αυτά;

Έχουν γιατί υπάρχει μια ακραία φιλελεύθερη τάση εντός της ΝΔ, αλλά και εκτός του κόμματος που θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ στις εκλογές και η οποία τάσσεται υπέρ του κ. Γεωργίου, υπερασπιζόμενη τις ανεξάρτητες αρχές.

Και αυτό ως γενική αρχή είναι σωστό. Αλλά ποιος λέει ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν ελέγχονται για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους από τη Δικαιοσύνη; Όταν μάλιστα τα αποτελέσματα των πράξεών τους αποτέλεσαν την επίσημη δικαιολογία για τη δέσμευση της χώρας σε μια πολιτική μακράς, εξαντλητικής και με τραγικά αποτελέσματα, σε πολλές περιπτώσεις, λιτότητα;

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν η συνάντηση Μητσοτάκη – Παπαθανασίου είχε τη δική της σημασία!..