Τι εξομολογήθηκε η Στυλιανοπούλου για τη Βουγιουκλάκη: «Στ’ αυτιά μου ηχούν τα τελευταία της λόγια…»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στενή σχέση που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

626
Στυλιανοπούλου, Βουγιουκλάκη, Εξομολόγηση,

Η ηθοποιός μιλά με πολύ τρυφερά λόγια κάθε φορά που αναφέρεται στην εθνική μας σταρ ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που συγκινείται στη θύμηση κοινών στιγμών τους.

Στην ταινία «Αχ αυτή η γυναίκα μου» η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έπαιξε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, υποδυόμενη τη χήρα. Ωστόσο, η ηθοποιός εξομολογείται στη lifo.gr, ότι δεν είχε κάνει καλή εντύπωση στον σκηνοθέτη αρχικά και ότι πήρε τελικά τον ρόλο χάρη στις συμβουλές της αείμνηστης Αλίκης:

Δεσποινάκι μου, χάνεις τον ρόλο. Δεν είσαι πολύ σέξι, δεν τους κάνεις.

– Γιατί, Αλίκη μου, χάνω τον ρόλο; Πώς να γίνω σέξι δηλαδή; Να βγάλω τα στήθη μου;
– Βάλε κάνα μίνι, κάνα ντεκολτέ βαθύ.
– Κι άμα τα βάλω αυτά θα τον πάρω τον ρόλο;
– Θα τον πάρεις!

Ο Θεός και τα πόδια μου το ξέρουν! Τελείωσε το θέατρο στις 12 και τέταρτο κι έφτασα στον Πειραιά με τα πόδια, στις 5 τα χαράματα. Ξυπνάω την Άννα, μια φίλη μου, της λέω: «Πάμε στα ρετάλια να πάρουμε δυο μέτρα ύφασμα να μου κάνεις ένα φόρεμα σεξουαλικό». «Τι είπες;» μου κάνει αυτή. Της απαντάω: «Ε, να, μωρέ, πώς το λένε, προκλητικό ήθελα να πω». Φτιάχνεται το φόρεμα και ειδοποιώ την Αλίκη: «Πες του Σκαλενάκη ότι αύριο θα του φέρεις να δει μιαν άλλη κοπέλα». Πάω ντυμένη στο σπίτι της Αλίκης στη Στησιχόρου, είχα κόψει και τα μαλλιά μου, και από κει κατευθείαν στο πλατό. Βλέπει ο Σκαλενάκης μια κοπέλα να ‘ρχεται κουνάμενη-σεινάμενη και φωνάζει της Αλίκης: «Αυτή είναι η χήρα, αυτή είναι, όχι η άλλη που μου ‘φερες»! Πλησιάζω και του λέω: «Τι κάνετε, πώς είστε; Η άλλη είμαι εγώ!». Έμεινε άφωνος! Πιάνει το χέρι μου, το φιλάει, μ’ αγκαλιάζει και μου λέει: «Τι λάθη μπορεί να κάνουμε κι εμείς οι σκηνοθέτες!» διηγήθηκε η ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης:  Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου!

Αναφερόμενη στα κάδρα με τους ηθοποιούς που στολίζουν τους τοίχους του γραφείου της η Δέσποινα Στυλιανοπούλου τονίζει: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι όσοι με αγάπησαν και με πίστεψαν και πάντα θα τους μνημονεύω. Ένα σημείωμα που το ‘χω καδραρισμένο μπορεί να μου φέρει ένα χαμόγελο και μια φωτογραφία μου με την Αλίκη ένα δάκρυ. Από την ημέρα που μου είπε η Αλίκη «φύγε τώρα από μένα και τον Δημήτρη, είσαι πια πρωταγωνίστρια», έγινα όντως πρωταγωνίστρια. Με την Αλίκη ήμασταν η γη και ο σπόρος!», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες μέρες που η Αλίκη Βουγιουκλάκη πάλευε να κρατηθεί στη ζωή.
«Κάθε βράδυ πήγαινα στο Ιατρικό Κέντρο. Στ’ αυτιά μου ηχεί ακόμα η φρικτή κραυγή με τα τελευταία της λόγια στον γιατρό: «Θέλω να ζήσω». Ήμουν ακριβώς έξω απ’ την πόρτα της όταν την άκουσα. Εκείνες τις στιγμές που περιμέναμε όλοι μήπως γίνει καλά, εγώ σκεφτόμουν πως θα έγραφα ολόκληρο βιβλίο με τη ζωή μου δίπλα της. Τα μισά χρόνια της καριέρας μου ήταν η Βουγιουκλάκη. Με έλεγε Ψιψίνα δημοσίως και ο κόσμος έψαχνε να δει καμιά γάτα», είπε συγκινημένη.