Τι ξέρετε για τη γυναίκα φαινόμενο;

Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τη ζωή της Μαρίας Κιουρί και έναν σύντομο οδηγό όρων και εννοιών της φυσικής

45

Μία συνοπτική βιογραφία μίας γυναίκας που αφοσιώθηκε στην επιστήμη και θριάμβευσε, της Μαρίας Κιουρί, προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό ο φυσικός Χρήστος Τσάμης, στο βιβλίο του «Μαρία Κιουρί – Η γυναίκα φαινόμενο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Στις 7 Νοεμβρίου 1867, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, γεννιέται ένα κοριτσάκι, που η μοίρα του επιφύλαξε μια ζωή καθόλου μα καθόλου πληκτική. Ήταν η Μαρία Σκλοντόφσκα – Κιουρί, το πέμπτο παιδί μιας οικογένειας, σχετικά εύπορης αρχικά, που σύντομα όμως οδηγήθηκε στην ανέχεια. Με τα πλήγματα της μοίρας, πότε με θανάτους προσφιλών προσώπων, πότε με άδικες κοινωνικές κατακραυγές και πότε με οφθαλμοφανείς επιστημονικές αδικίες, έμαθε να ζει η Μαρία Κιουρί. Η ισχυρή θέληση και το πείσμα της, το πάθος για την επιστήμη και η ακάματη εργατικότητα, όχι μόνο δεν θα καμφθούν, αλλά αντίθετα θα ενισχυθούν. Θα έρθουν οι επιτυχίες και στο τέλος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει, η αλήθεια θα λάμψει, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα θα υποκλιθεί και η κοινωνία θα παραχωρήσει μια αξιοζήλευτη θέση στην Κιουρί.

Διαβάστε επίσης:  Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ο κόσμος μετά τον Covid-19»

Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τη ζωή της Μαρίας Κιουρί και έναν σύντομο οδηγό όρων και εννοιών της φυσικής, για να αποκτήσουν βασικές γνώσεις οι μη εξειδικευμένοι με την επιστήμη αναγνώστες.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Μαρία Κιουρί – Η γυναίκα φαινόμενο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χρήστος Ι. Τσάμης

ISBN: 9786185095338

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 14*21

ΣΕΛΙΔΕΣ 112

ΤΙΜΗ 10 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ