Τηλεφωνική επικοινωνία Ζάεφ – Μητσοτάκη

19
Τηλεφωνική επικοινωνία Ζάεφ – Μητσοτάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του στις χθεσινές εκλογές.

Κοινή ευχή να συνεχίσει η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του κ Ζάεφ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ευχήθηκε ευημερία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Οι δύο πρωθυπουργοί, εξέφρασαν κοινή ευχή να συνεχίσει η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και να πραγματοποιήσουν σύντομα την πρώτη τους συνάντηση, αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Ο κ Ζάεφ επιβεβαίωσε τη βασική θέση της χώρας του ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας με τον οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία και η φιλία ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη, που λαμβάνει η χώρα τού από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της για το ΝΑΤΟ και την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης:  Νταβός: Πολιτικές και οικονομικές επαφές Μητσοτάκη

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ Ζάεφ χαιρέτισε τη χθεσινή διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών τονίζοντας ότι και σε αυτή την εκλογική διαδικασία η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι ηγέτιδα στην περιοχή, ισχυρή και με την πιο σταθερή δημοκρατία, ενώ ως το παλαιότερο μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ συμβάλλει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σύμφωνα με την ανακοίνωση εξέφρασε τη μεγάλη ευγνωμοσύνη του και στον Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία, που όπως είπε, έθεσε τις βάσεις για μια μακρόχρονη φιλία μεταξύ των δύο χωρών καθώς και για το όραμα που έθεσε τα θεμέλια για μια νέα εποχή για τα Βαλκάνια μέσω της επίλυσης της διένεξης, που κράτησε 27 χρόνια.