Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης

Παραιτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα. Ο Νίκος Τόσκας στη διάρκεια του τετ α τετ με τον κ. Τσίπρα, έθεσε και πάλι επί τάπητος την παραίτηση που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή, όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου του κ. Τσίπρα, έγινε δεκτή, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, για τη συνεργασία των τελευταίων χρόνων.

Αναλυτικά Μαξίμου:
Ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα.

Ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Τσίπρας για παραίτηση Τόσκα:

Σε δήλωση του ο πρωθυπουργός αναφέρει μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα αναφέρει τον πρώην υπουργό ώς «στρατηγό» και αναφέρει την «γενναιότητα» του.

Η παραίτηση έρχεται λίγες μέρες μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Τόσκας μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ.Τζανακόπουλου, στην οποία ανέφερε ότι είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος όμως την απέρριψε.

Παραμένει ασαφές γιατί ο κ. Τόσκας υπέβαλε και δεύτερη φορά παραίτηση, δεδομένου ότι δεν αναγνώρισε καμία ευθύνη για την έκταση της καταστροφής και τους χειρισμούς των Αρχών τις οποίες επέβλεπε την ώρα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου.

Αίσθηση είχε προκαλέσει εξάλλου η δήλωσή του ότι δεν υπήρξαν επιχειρησιακά λάθη στην αντιμετώπιση της φωτιάς, και ότι το σχέδιο της Πυροσβεστικής δεν προβλέπει για πυρκαγιά σε περιοχές με αυθαίρετη δόμηση.

Στη δήλωσή του ο Νίκος Τόσκας αναφέρει:

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.

Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».

ΝΔ για την παραίτηση Τόσκα: Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας

Με μια δηκτική αναακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζει την «όψιμη», όπως σημειώνει, αποδοχή της παραίτησης του κ. Τόσκα από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, η Πειραιώς επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

«Πυρά» από την αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τόσκα

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την παραίτηση Τόσκα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι, «η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που “τα έκανε όλα καλά”, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική. Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτηση του στο Twitter, αναφέρει ότι «ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι».

«Απ’ότι φαίνεται τελικά δεν τα έκανε όλα τόσο τέλεια & ένιωσε την ανάγκη ο κατά τους τύπους Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δηλώσει εκ νέου παραίτηση”, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Αρχίζει έτσι να ξηλώνεται το πουλόβερ της μέχρι πρότινος αλάθητης πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”.

Μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Νίκου Τόσκα, από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου...

Ο Κασσελάκης αδειάζει και πάλι τον Τσίπρα – Λάθος ο νόμος του για τις εταιρείες στο εξωτερικό

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης αναφορικά με την κριτική που...