Το “καρφί” του Σόιμπλε

20
Σόιμπλε, μετεξέλιξη, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας,

Δεν έχασε την ευκαιρία ο Γερμανός υπουργός Οικονικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ώρα που οι ηγέτες των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ συναντώνται στην Αθήνα, ύστερα από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, να πετάξει το «καρφί» του, που είχε πρώτο και καλύτερο αποδέκτη τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Όταν οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων συγκεντρώνονται, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει κάτι έξυπνο», είπε ερωτηθείς σχετικά, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup στην οποία έλαβε μέρος.

Η ατάκα του απευθυνόταν φυσικά σε όλους τους ηγέτες του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση ευρωπαϊκού νότου, καθώς η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών ΜΜΕ υπογραμμίζει ότι βασικός σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι η δημιουργία ενός κοινού μετώπου των νοτίων εναντίων των βορείων μέσω της συνάντησης στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:  Πλησιάζουν εκλογές; Ετοιμάζει 850.000 ελληνοποιήσεις μεταναστών η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή πάντως και ενώ το Eurogroup κινούταν στη γνωστή κατεύθυνση απευθυνόμενο σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, άφηνε να διαρρεύσουν τα σχέδια του για φοροαπαλλαγές πολλών δισ. ευρώ στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα εκλογών.