Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Σκοπιανό θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας δημοκρατίας

Η σθεναρή αντίσταση της Νέα Δημοκρατία κατά την ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών θα αποτελέσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία σημαντικός “άσος” στο μανίκι οδεύοντας προς τις εκλογές, που η Πειραιώς εκτιμά ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν τον Μάιο αν και ο Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε τον Οκτώβριο.

Η στάση της στο Σκοπιανό, μαζί με την οικονομία και την ασφάλεια των πολιτών θα αποτελέσει σημαντικό χαρτί στα χέρια του κ.Μητσοτάκη.

1.Σκοπιανό

Τίποτα δεν τελείωσε.Το πακέτο “Σκοπιανό” θα αποτελέσει το ισχυρό προεκλογικό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας, με πρόταγμα το βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρανήγγειλε στη Βουλή, εαν η γείτονα χώρα δεν εφαρμόσει όσα έχει υποσχεθεί .

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε ότι η Ελλάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να ανοίγει ή να κλείνει κάθε επιμέρους κεφάλαιο της προενταξιακής διαδικασίας, ανάλογα με τα εθνικά και τα κοινοτικά συμφέροντα. Με απλά λόγια, η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Και, αυτό το δικαίωμα της πατρίδας μας αρνούμαι να το απεμπολήσω κι ας το καταλάβουν όλοι από τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ, προαναγγέλοντας τα επόμενα βήματα της γαλάζιας παράταξης.

Οι δημοσκοπήσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών

Υποστηρικτές στην προεκλογική προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με την αρνητική στάση του κόσμου στην συμφωνία των Πρεσπών. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, το 62% των πολιτών δήλωσε πως με βάση τα όσα γνωρίζει ή έχει ακούσει θεωρεί την συμφωνία «μάλλον κακή» ή «σίγουρα κακή», ενώ θετική γνώμη διατύπωσε το 27%.

Επίσης και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το 68% ζητούσε να καταψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή.

Αυτό δείχνει το κύμα οργής του κόσμου κατά της κυβέρνησης που η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει και να το εντάξει στο δυναμικό των ψηφοφόρων της.

2.Η Νέα Δημοκρατία αποδομεί το “κοινωνικό πρόσωπο” του ΣΥΡΙΖΑ

Το «κοινωνικό πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ -που θα προσπαθήσει να παρουσιάσει από τώρα μέχρι τις εκλογές- είναι περισσότερο επικοινωνιακό κατασκεύασμα, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης παραμένει πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων.

Σε αυτό τον τομέα η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο να καταθέσει συγκεκριμένες επεξεργασμένες προτάσεις αποφεύγοντας τις γενικόλογες τοποθετήσεις.

Στελέχη της Πειραιώς τόνιζαν ότι “μπορεί να είναι λίγα τα επιχειρήματά μας, σε ότι αφορά τα επι μέρους φιλολαϊκά μέτρα γιατί σε πολλά συμφωνούμε και εμείς, αλλά έχουμε τρανταχτά επιχειρήματα για την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία δεν είναι καθόλου καλή και δεν ισχύει κανένα από τα “παραμύθια” του Τσίπρα”.

Στον τομέα τηςευρύτερης οικονομίας, τον δεύτερο πυλώνα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας, ξεχωρίζουν σημαντικές προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι σχέδιο του κόμματος για την οικονομία, είναι η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022 (3,5%). Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι η οικονομία μπορεί να «τρέξει» τα επόμενα χρόνια με μέσο όρο ανάπτυξης 4%. Ενώ επισημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στην οικονομία τα κίνητρα για εργασία και επιχειρηματικότητα, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο εισόδημα άμεσα αλλά προπαντός θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη, επενδύσεις και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης έχει υποσχεθεί μια σειρά φοροελαφρύνσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Καθώς και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Η ΝΔ έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίξει ότι σήμερα μπορούν μειώσεις της φορολογίας και ανακατανομή της δημόσιας δαπάνης προς την πραγματική οικονομία να φέρουν ανάπτυξη και αυτό να μας απαλλάξει από την υποχρέωση για «αιματηρά» πρωτογενή πλεονάσματα (και υπερπλεονάσματα).

Αυτό όμως πρέπει να καταδειχθεί συγκεκριμένα και να μην μετατρέπεται σε μια ρητορική που καταλήγει στην απόρριψη της αναγκαίας στήριξης του κοινωνικού κράτους, γιατί τότε είναι ως να δικαιώνεται η κυβερνητική ρητορική.

3.Ασφάλεια πολιτών

Επίσης η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας θα επικεντρωθεί στο καυτό θέμα της έννομης τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Πρώτον, γιατί ταιριάζει στην ατζέντα της (στον βαθμό που εξακολουθεί να λέγεται συντηρητικό κόμμα) και, δεύτερον, γιατί αποτελεί κοινή παραδοχή ότι στα σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ανομία και η παραβατικότητα, σε διάφορες εκφάνσεις και εκδοχές, έσπασαν όλα τα κοντέρ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται εν πολλοίς στις ιδεοληψίες των συντρόφων της «πρώτη φορά Αριστεράς», που θεωρούν ότι τα «ντου λαϊκής διαμαρτυρίας» σε πρεσβείες, δικαστήρια, ακόμη και στη Βουλή, αποτελούν μία μορφή… υγιούς επαναστατικότητας, οφείλεται όμως και στον απόλυτο κορεσμό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας που οδήγησαν σε λύσεις «εκτρώματα», όπως ο συνεχώς παρατεινόμενος σε ισχύ νόμος Παρασκευόπουλου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση...

Υπάρχει «κοινωνική αντιπολίτευση» να ρίξει τον Μητσοτάκη;

Υπάρχει «κοινωνική αντιπολίτευση, Μητσοτάκη, Στην αμηχανία τους, με τόσα όσα καταλογίζουν στην κυβέρνηση, άλλα δικαίως...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Απογοητευμένοι οι πολίτες από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Στην πανελλήνια δημοσκόπηση του Action 24, καταγράφεται μια αρνητική τάση ως προς την αντιπολιτευτική πολιτική...

Κουτσούμπας: Νέα κυβέρνηση θα βγει, το θέμα είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει

Στο δίλημμα των εκλογών και στην ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ αναφέρθηκε...