Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021
9.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Δεκεμβρίου Αεροπλάνο DC-3 της Ολυμπιακής προσκρούει σε λόφο κοντά στην Κερατέα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1969.... Αεροπλάνο DC-3 της Ολυμπιακής, προερχόμενο από τα Χανιά, προσκρούει λόγω κακοκαιρίας σε λόφο κοντά στην Κερατέα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους...

Το Σκοπιανό θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας δημοκρατίας

Η σθεναρή αντίσταση της Νέα Δημοκρατία κατά την ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών θα αποτελέσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία σημαντικός “άσος” στο μανίκι οδεύοντας προς τις εκλογές, που η Πειραιώς εκτιμά ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν τον Μάιο αν και ο Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε τον Οκτώβριο.

Η στάση της στο Σκοπιανό, μαζί με την οικονομία και την ασφάλεια των πολιτών θα αποτελέσει σημαντικό χαρτί στα χέρια του κ.Μητσοτάκη.

1.Σκοπιανό

Τίποτα δεν τελείωσε.Το πακέτο “Σκοπιανό” θα αποτελέσει το ισχυρό προεκλογικό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας, με πρόταγμα το βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρανήγγειλε στη Βουλή, εαν η γείτονα χώρα δεν εφαρμόσει όσα έχει υποσχεθεί .

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε ότι η Ελλάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να ανοίγει ή να κλείνει κάθε επιμέρους κεφάλαιο της προενταξιακής διαδικασίας, ανάλογα με τα εθνικά και τα κοινοτικά συμφέροντα. Με απλά λόγια, η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Και, αυτό το δικαίωμα της πατρίδας μας αρνούμαι να το απεμπολήσω κι ας το καταλάβουν όλοι από τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ, προαναγγέλοντας τα επόμενα βήματα της γαλάζιας παράταξης.

Οι δημοσκοπήσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών

Υποστηρικτές στην προεκλογική προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με την αρνητική στάση του κόσμου στην συμφωνία των Πρεσπών. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, το 62% των πολιτών δήλωσε πως με βάση τα όσα γνωρίζει ή έχει ακούσει θεωρεί την συμφωνία «μάλλον κακή» ή «σίγουρα κακή», ενώ θετική γνώμη διατύπωσε το 27%.

Επίσης και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το 68% ζητούσε να καταψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή.

Αυτό δείχνει το κύμα οργής του κόσμου κατά της κυβέρνησης που η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει και να το εντάξει στο δυναμικό των ψηφοφόρων της.

2.Η Νέα Δημοκρατία αποδομεί το “κοινωνικό πρόσωπο” του ΣΥΡΙΖΑ

Το «κοινωνικό πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ -που θα προσπαθήσει να παρουσιάσει από τώρα μέχρι τις εκλογές- είναι περισσότερο επικοινωνιακό κατασκεύασμα, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης παραμένει πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων.

Σε αυτό τον τομέα η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο να καταθέσει συγκεκριμένες επεξεργασμένες προτάσεις αποφεύγοντας τις γενικόλογες τοποθετήσεις.

Στελέχη της Πειραιώς τόνιζαν ότι “μπορεί να είναι λίγα τα επιχειρήματά μας, σε ότι αφορά τα επι μέρους φιλολαϊκά μέτρα γιατί σε πολλά συμφωνούμε και εμείς, αλλά έχουμε τρανταχτά επιχειρήματα για την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία δεν είναι καθόλου καλή και δεν ισχύει κανένα από τα “παραμύθια” του Τσίπρα”.

Στον τομέα τηςευρύτερης οικονομίας, τον δεύτερο πυλώνα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας, ξεχωρίζουν σημαντικές προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι σχέδιο του κόμματος για την οικονομία, είναι η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022 (3,5%). Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι η οικονομία μπορεί να «τρέξει» τα επόμενα χρόνια με μέσο όρο ανάπτυξης 4%. Ενώ επισημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στην οικονομία τα κίνητρα για εργασία και επιχειρηματικότητα, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο εισόδημα άμεσα αλλά προπαντός θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη, επενδύσεις και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης έχει υποσχεθεί μια σειρά φοροελαφρύνσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Καθώς και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Η ΝΔ έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίξει ότι σήμερα μπορούν μειώσεις της φορολογίας και ανακατανομή της δημόσιας δαπάνης προς την πραγματική οικονομία να φέρουν ανάπτυξη και αυτό να μας απαλλάξει από την υποχρέωση για «αιματηρά» πρωτογενή πλεονάσματα (και υπερπλεονάσματα).

Αυτό όμως πρέπει να καταδειχθεί συγκεκριμένα και να μην μετατρέπεται σε μια ρητορική που καταλήγει στην απόρριψη της αναγκαίας στήριξης του κοινωνικού κράτους, γιατί τότε είναι ως να δικαιώνεται η κυβερνητική ρητορική.

3.Ασφάλεια πολιτών

Επίσης η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας θα επικεντρωθεί στο καυτό θέμα της έννομης τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Πρώτον, γιατί ταιριάζει στην ατζέντα της (στον βαθμό που εξακολουθεί να λέγεται συντηρητικό κόμμα) και, δεύτερον, γιατί αποτελεί κοινή παραδοχή ότι στα σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ανομία και η παραβατικότητα, σε διάφορες εκφάνσεις και εκδοχές, έσπασαν όλα τα κοντέρ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται εν πολλοίς στις ιδεοληψίες των συντρόφων της «πρώτη φορά Αριστεράς», που θεωρούν ότι τα «ντου λαϊκής διαμαρτυρίας» σε πρεσβείες, δικαστήρια, ακόμη και στη Βουλή, αποτελούν μία μορφή… υγιούς επαναστατικότητας, οφείλεται όμως και στον απόλυτο κορεσμό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας που οδήγησαν σε λύσεις «εκτρώματα», όπως ο συνεχώς παρατεινόμενος σε ισχύ νόμος Παρασκευόπουλου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

STEADFAST LEDA: Στη Θεσσαλονίκη η κυριότερη εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ

Η «STEADFAST LEDA 21» συνιστά την κυριότερη εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ για το 2021, σχεδιάστηκε από το Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) Η άσκηση...

Πωλητήριο στην οικία Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Μια μεγάλη και δύσκολη απόφαση έλαβαν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη. Η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα και ο Κυριάκος, ύστερα...
Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων της Λατινικής Αμερικής

Μητσοτάκης στο CNN: Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε lockdown

Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε lockdown, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο CNN. Με αφορμή και τα στοιχεία για ισχυρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο,...

Οικονόμου για κορωνοϊό: Επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που διαθέτουμε

“Παρά το ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης, εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος...
Άδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»

Γεωργιάδης: Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ μας γεμίζουν αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας

«Οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ μας γεμίζουν αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε…» σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,...

ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου στον β’ γύρο για την αρχηγία

Το ρεκόρ συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν αυτό που χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο και χαροποίησε όλους τους υποψηφίους, αλλά και...

ΚΙΝΑΛ: Προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης – Δεύτερος ο Γ. Παπανδρέου

Σύμφωνα με νεότερα αποτελέσματα από τη καταμέτρηση των ψήφων στην εσωκομματική ψηφοφορία του Κινήματος Αλλαγής, που έδωσε η αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) η σειρά δεν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Κόντρα κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει βελτιωτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα», τόνισε η υπουργός Παιδείας...

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Στα “χαρακώματα” κυβέρνηση αντιπολίτευση για το άρθρο 19

Σε διελκυστίνδα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται το άρθρο 19 του νέου ασφαλιστικού...

Βουλή: Αύριο ξεκινάει η τριήμερη μάχη για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το εργασιακό νομοσχέδιο, η συζήτηση του...

Εργασιακό νομοσχέδιο: “Πεδίο μάχης” κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Σε πεδίο σφοδρής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή