Τον χωριάτη τον βγάζεις από το χωριό. Το χωριό από τον χωριάτη δε το βγάζεις…

144
Τον χωριάτη τον βγάζεις από το χωριό. Το χωριό από τον χωριάτη δε το βγάζεις...

Την Άνοιξη του 2003 το περιοδικό downtown κυκλοφορεί στα περίπτερα και στο εξώφυλλο υπάρχει ο τίτλος «Ποιος νομίζει ότι είναι ο Νότης και ποιος πραγματικά είναι».

Όμως αν αγόραζε κάποιος το τεύχος θα έβλεπε ότι οι σελίδες μέσα στο τεύχος που αναφέρονταν στη συνέντευξη-άρθρo του Νότη Σφακιανάκη έλειπαν. Κάποιος τις είχε σκίσει. Και αυτό δεν έγινε τυχαία, έγινε ύστερα από εντολή του δραγουμάνου “εκδότη” Πέτρου Κωστόπουλου. Για τέτοια χωριάτικη συμπεριφορά μιλάμε.

Ο δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη ήμουν εγώ: « Το περιοδικό έβγαινε Πέμπτη στα περίπτερα και μια μέρα πριν υπήρχε το τεύχος στα γραφεία. Ο Πέτρος μόλις είδε το τεύχος έγινε έξαλλος με μια απάντηση που έδινε ο Νότης σε μια ερώτηση. Αμέσως έδωσε εντολή και επιστράτευσε εργάτες στα τυπογραφεία για να κόψουν τις σελίδες του θέματος. Να τις σκίσουν.

Όλο το βράδυ κράτησε αυτή η διαδικασία και κινδύνευσε θυμάμαι το περιοδικό να μην βγει έγκαιρα στα περίπτερα. Τι βλαχιά.

Τα τεύχη που κυκλοφόρησαν στην επαρχία δεν τα προλάβανε στο πρακτορείο διανομής τύπου και βγήκαν με την συνέντευξη. Έγινε μεγάλος ντόρος. Οι αναγνώστες έπαθαν σοκ. Έβλεπαν τις κακοσχισμένες σελίδες και απορούσαν.

Μέχρι τότε η εταιρεία του Νότη είχε επιλέξει να κάνω μονό εγώ τις συνεντεύξεις του για οποιοδήποτε έντυπο.

Τους άρεσε ο τρόπος που χειριζόμουν τον Νότη Σαφακιανάκη, με τον όποιον είχαμε κοντραριστεί από παλαιότερες συνεντεύξεις του για τον Γιάννη Τσαρούχη.

Από τότε και μετά διακόψαμε κάθε επαφή και με την εταιρεία και με τον Νότη.

Διαβάστε επίσης:  Τι λένε τα άστρα για σήμερα, 12 Ιανουαρίου;

Θυμάμαι ότι η διευθύντρια του περιοδικού Νάνσυ Ζαμπετογλου είχε πάθει σοκ.
Είχε σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο από αναγνώστες που είχαν αγοράσει το περιοδικό και δεν έβρισκαν πουθενά το θέμα της συνέντευξής του.

Η εταιρεία τότε απειλούσε με εμπάργκο την Imako μιας και ο Νότης τότε ήταν ο πιο περιζήτητος καλλιτέχνης της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Με τον καιρό το θέμα αποσιωπήθηκε, αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις και ο Νότης έδωσε συνέντευξη στο Nitro».

Όλα αυτά είναι ευτράπελα από ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν την δύναμη να καθοδηγούν τον κόσμο. Η αυθάδεια του Πέτρου Κωστόπουλου θα υποσκελίζει πάντα τη χρησιμότητά του.

Δεν είναι Αθηναίος. Μπορεί να γίνει. Ο Έλληνας Πολίτης, έχει άλλη Ηθική χροιά. Σε προετοιμάζει να γίνεις Πολίτης του Κόσμου.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο έμαθα ότι τον χωριάτη τον βγάζεις από το χωριό. Το χωριό απο τον χωριάτη δε το βγάζεις.

Με τον Νότη κατάλαβα ότι όλοι έχουμε ένα μικρό κομμάτι της Ελλάδας μέσα μας, αλλά κανένας δε το έχει ολόκληρο…

Θα θυμηθώ τον Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιών, Σκύθης ηγεμόνας & φιλόσοφος : ” Εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι…” : μτφρ: Για μένα είναι ντροπή η πατρίδα μου, ενώ εσύ είσαι ντροπή για την πατρίδα σου.

Τον Ανάχαρση είμαι σίγουρος ότι ο Πέτρος δεν τον ξέρει…

Ο Ανάχαρσις ωστόσο “γνώριζε” πολλούς Κωστόπουλους.

Τον χωριάτη τον βγάζεις από το χωριό. Το χωριό από τον χωριάτη δε το βγάζεις...

Νικόλαος Σταθούλης

Πηγή: https://www.facebook.com/paoaoaps?hc_ref=ARTLmmk6GwBcyAy5v-X_ibLyCy8Hl9QforzjKDVXbW46Oz9zfXGEfXxcAALDMo7FmBY