Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
18.6 C
Athens

Τον χωριάτη τον βγάζεις από το χωριό. Το χωριό από τον χωριάτη δε το βγάζεις…

Την Άνοιξη του 2003 το περιοδικό downtown κυκλοφορεί στα περίπτερα και στο εξώφυλλο υπάρχει ο τίτλος «Ποιος νομίζει ότι είναι ο Νότης και ποιος πραγματικά είναι».

Όμως αν αγόραζε κάποιος το τεύχος θα έβλεπε ότι οι σελίδες μέσα στο τεύχος που αναφέρονταν στη συνέντευξη-άρθρo του Νότη Σφακιανάκη έλειπαν. Κάποιος τις είχε σκίσει. Και αυτό δεν έγινε τυχαία, έγινε ύστερα από εντολή του δραγουμάνου “εκδότη” Πέτρου Κωστόπουλου. Για τέτοια χωριάτικη συμπεριφορά μιλάμε.

Ο δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη ήμουν εγώ: « Το περιοδικό έβγαινε Πέμπτη στα περίπτερα και μια μέρα πριν υπήρχε το τεύχος στα γραφεία. Ο Πέτρος μόλις είδε το τεύχος έγινε έξαλλος με μια απάντηση που έδινε ο Νότης σε μια ερώτηση. Αμέσως έδωσε εντολή και επιστράτευσε εργάτες στα τυπογραφεία για να κόψουν τις σελίδες του θέματος. Να τις σκίσουν.

Όλο το βράδυ κράτησε αυτή η διαδικασία και κινδύνευσε θυμάμαι το περιοδικό να μην βγει έγκαιρα στα περίπτερα. Τι βλαχιά.

Τα τεύχη που κυκλοφόρησαν στην επαρχία δεν τα προλάβανε στο πρακτορείο διανομής τύπου και βγήκαν με την συνέντευξη. Έγινε μεγάλος ντόρος. Οι αναγνώστες έπαθαν σοκ. Έβλεπαν τις κακοσχισμένες σελίδες και απορούσαν.

Μέχρι τότε η εταιρεία του Νότη είχε επιλέξει να κάνω μονό εγώ τις συνεντεύξεις του για οποιοδήποτε έντυπο.

Τους άρεσε ο τρόπος που χειριζόμουν τον Νότη Σαφακιανάκη, με τον όποιον είχαμε κοντραριστεί από παλαιότερες συνεντεύξεις του για τον Γιάννη Τσαρούχη.

Από τότε και μετά διακόψαμε κάθε επαφή και με την εταιρεία και με τον Νότη.

Θυμάμαι ότι η διευθύντρια του περιοδικού Νάνσυ Ζαμπετογλου είχε πάθει σοκ.
Είχε σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο από αναγνώστες που είχαν αγοράσει το περιοδικό και δεν έβρισκαν πουθενά το θέμα της συνέντευξής του.

Η εταιρεία τότε απειλούσε με εμπάργκο την Imako μιας και ο Νότης τότε ήταν ο πιο περιζήτητος καλλιτέχνης της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Με τον καιρό το θέμα αποσιωπήθηκε, αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις και ο Νότης έδωσε συνέντευξη στο Nitro».

Όλα αυτά είναι ευτράπελα από ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν την δύναμη να καθοδηγούν τον κόσμο. Η αυθάδεια του Πέτρου Κωστόπουλου θα υποσκελίζει πάντα τη χρησιμότητά του.

Δεν είναι Αθηναίος. Μπορεί να γίνει. Ο Έλληνας Πολίτης, έχει άλλη Ηθική χροιά. Σε προετοιμάζει να γίνεις Πολίτης του Κόσμου.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο έμαθα ότι τον χωριάτη τον βγάζεις από το χωριό. Το χωριό απο τον χωριάτη δε το βγάζεις.

Με τον Νότη κατάλαβα ότι όλοι έχουμε ένα μικρό κομμάτι της Ελλάδας μέσα μας, αλλά κανένας δε το έχει ολόκληρο…

Θα θυμηθώ τον Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιών, Σκύθης ηγεμόνας & φιλόσοφος : ” Εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι…” : μτφρ: Για μένα είναι ντροπή η πατρίδα μου, ενώ εσύ είσαι ντροπή για την πατρίδα σου.

Τον Ανάχαρση είμαι σίγουρος ότι ο Πέτρος δεν τον ξέρει…

Ο Ανάχαρσις ωστόσο “γνώριζε” πολλούς Κωστόπουλους.

Τον χωριάτη τον βγάζεις από το χωριό. Το χωριό από τον χωριάτη δε το βγάζεις...

Νικόλαος Σταθούλης

Πηγή: https://www.facebook.com/paoaoaps?hc_ref=ARTLmmk6GwBcyAy5v-X_ibLyCy8Hl9QforzjKDVXbW46Oz9zfXGEfXxcAALDMo7FmBY

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σταμάτης Γονίδης για τους γονείς του: «Ήταν σκληροί, δεν μπορώ να πω παραπάνω –...

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» έδωσε ο Σταμάτης Γονίδης. Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, κάνοντας μία...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου;

Τι μας περιμένει; Αναλυτικά οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια Κριός Κριέ, σήμερα η Δευτέρα του Πάσχα, με την Σελήνη στον Κριό σε σύνοδο με το Βόρειο...

Μαντόνα: Πρωτοσέλιδο το παθιασμένο φιλί της με top-less χορεύτρια στην Βραζιλία

Η Μαντόνα, η βασίλισσα της ποπ, έγινε πρωτοσέλιδο πριν από 20 χρόνια όταν φίλησε την Μπρίτνεϊ Σπίαρς στη σκηνή των VMAs αφήνοντας έκπληκτο το...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Μ.Τρίτη 30 Απριλίου;

Τι μας περιμένει σήμερα; ΚΡΙΟΣ: Δε θα είναι λίγες οι φορές που θα δημιουργηθούν εντάσεις και προστριβές με τα φιλικά και οικογενειακά σας πρόσωπα. Όσο...

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Ελλάδας

Η Μαρίνα Σάττι και οι χορευτές που την πλαισιώνουν ανέβηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή του Malmö Arena το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας και πραγματοποίησαν την πρώτη πρόβα της Ελλάδας στον...
Λαζόπουλος, Μακρόνησος, για όλους,

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Στο νοσοκομείο διεκομίσθη σήμερα τα ξημερώματα -εκτάκτως- ο αγαπημένος ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, μετά από ατύχημα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο γνωστός κι αγαπητός ηθοποιός και...

7ημερο τρελής ρέντας για Ζυγούς, Λέοντες κι άλλα 4 ζώδια

Ποια είναι τα τυχερά και ποια τα άτυχα ζώδια της εβδομάδας σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις . Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα για...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη – Το μαγευτικό σκηνικό που κόβει την ανάσα!

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου Το αληθινό...

«Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω με σας τις νέες, σήμερα; Το γιατί παραπονιέστε;»

”Μια Μηλιώτισσα θυμάται τη ζωή της”:  Ακόμη και εγώ, όταν το συλλογιέμαι καμιά φορά....

Το απίθανο σημείωμα έξω από παραβάν σε χωριό της Λάρισας

Χωρίς σταυροδότηση ήταν οι χθεσινές εκλογές ωστόσο δεν φαίνεται το γεγονός αυτό να είναι...

Γάβρος: Το ερημωμένο χωριό με το κινηματογραφικό σκηνικό που προσέλκυσε Αγγελόπουλο, Βούλγαρη και… Τζέιμς Μποντ!(βίντεο)

Ο ερημωμένος Γάβρος, το πλίνθινο χωριό στηνΚαστοριά , που μοιάζει περισσότερο με κινηματογραφικό σκηνικό, είναι ένα...