Τραγωδία στη Λέσβο: Γυναίκα κάηκε μέσα σε κοντέινερ στη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ – Γλίτωσαν τα παιδιά της

22
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Νεκρή εντοπίστηκε μία γυναίκα μέσα σε οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ της Λέσβου μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, που επικαλείται πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα σε κοντέινερ όπου διέμενε οικογένεια προσφύγων. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντοπίστηκε η απανθρακωμένη γυναίκα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός κινδύνου είναι ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας ενώ τα παιδιά της οικογένειας πρόλαβαν να βγουν έξω από το κοντέινερ πριν από την επέκταση της φωτιάς με τη βοήθεια ατόμων από γειτονικά κοντέινερ.

Σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει: “Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μικρής έκτασης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε οικίσκο εντός της ανοικτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, εντοπίστηκε άτομο χωρίς τις αισθήσεις του. Επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα”.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Αυγούστου

Λίγη ώρα μετά το συμβάν στον Καρά Τεπέ βρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ο οποίος ενημερώθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής ενώ συνομίλησε με πρόσφυγες και εργαζόμενους του καταυλισμού.