Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
25.7 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Ιουνίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 2009.... Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

«Τρεις Αστέρες» Μια ιστορία πίσω από τις μπασκέτες

Σε κάποια γειτονιά της αχανούς Αθήνας ένα μικρό «ταπεινό» γήπεδο, μπορεί να αποτελεί κομβικό σημείο για την καθημερινότητα και συνεκτικό κρίκο για τους κατοίκους.

Όπως συμβαίνει κάπου κοντά στο ρέμα του Ποδονίφτη, στα όρια του Δήμου Αθηναίων, όπου επί δεκαετίες δραστηριοποιείται ο σύλλογος «Τρεις Αστέρες».

Το ανοικτό γήπεδο ήταν σημείο αναφοράς για δεκάδες παιδιά της περιοχής, κάτω από τον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών, όπου έβρισκαν δημιουργική διέξοδο μέσα από τις ακαδημίες μπάσκετ και βόλευ. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι όταν οι μπασκέτες ξηλώθηκαν και ο χώρος εγκαταλείφθηκε.

Η καθημερινότητα άλλαξε άρδην το τελευταίο εξάμηνο και ανετράπησαν τα δεδομένα της γειτονιάς. Πολλά αθλητές έφυγαν, τα παιδιά αναζητούσαν μάταια χώρο άθλησης και ο σύλλογος υπέστη οικονομική ζημία. Το γήπεδο υπέστη φθορές και βανδαλισμούς , όπως είχε αναφέρει στις αρχές Νοεμβρίου η πρόεδρος κα Λιάνα Δαγκλή στον «Αθήνα 9.84» και είχε απευθύνει έκκληση για παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων.

Τώρα, στην αρχή του 2020 , τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν την διαδικασία αποκατάστασης του χώρου και οι ιθύνοντες του συλλόγου ευελπιστούν ότι τα πράγματα κάποια στιγμή θα επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση.

«Είναι πραγματικότητα, ότι ξεκίνησαν κάποια έργα να γίνονται. Μας έβαλαν πάλι τις μπασκέτες, προσπαθούν να καθαρίσουν τον χώρο, έβαλαν φώτα που δεν υπήρχαν. Πιστεύουμε ότι μέσα στην εβδομάδα (μέσα Ιανουαρίου ) θα ξαναπάμε στο γήπεδο να κάνουμε τις προπονήσεις και τους αγώνες μας» αναφέρει στον «Αθήνα 9.84» η κα Λιάνα Δαγκλή πρόεδρος του συλλόγου «Τρεις Αστέρες»

«Αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο γιατί ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, αυτός ο λίγος κόσμος που μας έμεινε στο μπάσκετ. Ταλαιπωρήθηκαν πολύ πηγαίνοντας από το ένα γήπεδο στο άλλο , σε διάφορες γειτονιές. Οι περισσότεροι έφυγαν και απέμειναν ελάχιστοι» λέει στην εκπομπή «Μία ημέρα στην Αθήνα» (20/1/2020) και σημειώνει ότι ένα απλό γήπεδο έχει τεράστια σημασία σε μια γειτονιά με πάρα πολλά παιδιά.

«Η περιοχή έχει ανάγκη από πάρκο , χώρους άθλησης και πράσινο. Αυτός είναι ένας μεγάλος χώρος που έχει και πράσινο και δύο γήπεδα. Θα μπορούσε επιπλέον να αξιοποιηθεί, να γίνει ακόμα καλύτερος. Αρκούμαστε και σε αυτό που έχουμε, αρκεί να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε

Οι «Τρεις Αστέρες»

Είναι μία από τις πολλές ομάδες της πρωτεύουσας με παρουσία επί πολλές δεκαετίες στα αθλητικά δρώμενα έστω και αν παραμένουν μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα χειροκροτήματα πλήθους οπαδών. Εκατοντάδες παιδιά της Αθήνας γυμνάζονται και αγωνίζονται σε ομάδες όπως ο «Τρίτων» και ο «Πρωτέας», ο «Γκυζιακός», ο «Αρίων» ή οι «Τρεις Αστέρες».

Ήταν τα χρόνια μετά τον πόλεμο, όταν κάτοικοι της περιοχής δημιούργησαν στον σύλλογο με την συνδρομή επιχειρηματία της εποχής. Η μεταξοβιομηχανία είχε στο φουγάρο ως έμβλημα τρία αστέρια και εξ αυτού έλαβε την ονομασία και ο σύλλογος. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον διασώζεται μόνο η καμινάδα του μη υπάρχοντος εργοστασίου.

Τα πρώτα χρόνια είχε μόνο ποδοσφαιρικό τμήμα και από εκεί ξεκίνησαν αρκετοί μετέπειτα πρωταγωνιστές των γηπέδων που έπαιξαν στον γειτονικό Απόλλωνα Αθηνών και την ΑΕΚ. Όπως ο Κώστας Πούλης και ο Γιώργος Καμάρας.

Σταδιακά ο σύλλογος ατόνησε και το 1989 επανιδρύθηκε από κατοίκους της περιοχής. ‘Έκτοτε έχει συνεχή παρουσία με τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ αλλά δραστηριοποιείται και στο σκάκι όπου μάλιστα διακρίνεται στην μεγάλη εθνική κατηγορία.

«Τώρα όλα αυτά πρέπει να τα φτιάξουμε από την αρχή. Το βόλεϋ σταμάτησε τελείως ενώ στο μπάσκετ είχαμε πάνω από 100 παιδιά και έμειναν δώδεκα μόνο. Δηλαδή πρέπει από την αρχή να το ξαναχτίσουμε» λέει η κα Δαγκλή

«Ένα παράπονο έχω. Πέρασαν έξι μήνες από τον Αύγουστο για να μπορέσομε να βάλουμε τα ταμπλό γιατί ουσιαστικά αυτό ήταν το πρόβλημα. Να βάλουμε μπα σκέτες για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Έμεινε έξι μήνες εγκαταλελειμμένο το γήπεδο και καταστράφηκε από ταραξίες.

Επίσης καταστράφηκε και ο σύλλογος γιατί μένοντας χωρίς παιδιά, καταστράφηκε οικονομικά. Δεν είχε αυτή την μικρή συνδρομή που δίνει το κάθε παιδί για να να μπορεί να λειτουργεί ο σύλλογος οπότε δημιουργήθηκαν χρέη. Τώρα θα μας πάρει πολύ καιρό για να επανέλθουμε στη φυσιολογική μα κατάσταση»

Γιώργος Αποστολίδης

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απίστευτο! Μητέρα αποβιβάστηκε στη Σαντορίνη, αλλά ξέχασε το παιδί της στο πλοίο

Σαντορίνη: Ανησυχία για τους Βρετανούς τουρίστες και τη μετάλλαξη Δέλτα

Η νέα έξαρση κρουσμάτων στη Βρετανία έχει οδηγήσει τη χώρα σε παράταση των περιοριστικών μέτρων και περιορισμό στα ταξίδια προς το εξωτερικό, με αποτέλεσμα...

Ώρες αγωνίας για την Μαριέττα Γιαννάκου-Εκτάκτως στο Νοσοκομείο η πρώην υπουργός

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουνίου η πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (2004 – 2007) Μαριέττα Γιαννάκου. Σύμφωνα με ασφαλείς...

Γιορτή του Πατέρα: Λένε ότι ένας πατέρας αξίζει όσο 100 δάσκαλοι…

Με ρωτούν αρκετοί φίλοι – συνήθως ανύπαντροι -τι σημαίνει καλός πατέρας; Κατ’ αρχάς δεν το αποφασίζεις εσύ. Το αν είσαι καλός πατέρας θα το κρίνουν...

«Αισιόδοξα» τα πρώτα μηνύματα από τη δοκιμή του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου κατά της Covid-19...

Τα πρώτα συμπεράσματα από τη δοκιμαστική μελέτη του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου κατά της Covid-19, που πραγματοποιείται σε δυο νοσοκομεία της Αττικής, παρουσίασε στον ΑΝΤ1...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 20 Ιουνίου σύμφωνα με το εορτολόγιο! ΓιορτάζουνΜεθόδιος * Έκτορας * Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας (Σέρφινγκ)

Καιρός: Πού θα βρέξει σήμερα

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες....
Μύκονος: «Λουκέτο» σε Nammos και Σκορπιό λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Θρίλερ στη Μύκονο – 37χρονος βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

Ένας 37χρονος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου στη Μύκονο. Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ατόμου που βρίσκεται στο...

Βρείτε μας

7,799ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η ταινία για τον Παναθηναϊκό: Ταξίδι Στα Αστέρια (trailer)

Η ταινία για τα 100 χρόνια ζωής και επιτυχιών του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού. https://www.youtube.com/watch?v=tC57vw2UrKA&t=5s

Μπακογιάννης – Γιαννακόπουλος για το γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό

Τις προτάσεις του Δήμου Αθηναίων για την ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην...

Η εθνική ομάδα μπάσκετ κέρδισε 70-65 την Σερβία

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το 2/2 στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021 με το...

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-80

Ο ΠΑΟ κέρδισε με 91-80 τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ Ο Παναθηναϊκός  κατάφερε να κερδίσει...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή