Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26 C
Athens

Τριήμερο εθνικό πένθος

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις μας θα σταθούμε όρθιοι». «Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο. Αλλά και τίποτα δε θα μείνει δίχως απαντήσεις», υπογράμμισε.

«Τέτοιες ώρες, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα έρθει η ώρα τους, όταν θα αναζητήσουμε -ελπίζω με σεβασμό στους νεκρούς- τα πώς και τα γιατί», επισήμανε ακόμη.

Ολόκληρο το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα αισθήματα όλων μας, τούτες τις ώρες. Η χώρα ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν.

Κι αυτό είναι αβάσταχτο για τον καθένα και τη καθεμιά. Πιο πολύ για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Αλλά και για όσους από μας βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Για όσους κατανοούν ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο, από τη ανθρώπινη ζωή».

Και στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε: «Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Και στη μνήμη όσων χάθηκαν, κηρύττουμε τριήμερο Εθνικό πένθος».

Από την άλλη, συνέχισε, «δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλει. Γιατί αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγύης.

Γιατί μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία. Η Ελλάδα», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Τέτοιες ώρες, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα έρθει η ώρα τους, όταν θα αναζητήσουμε -ελπίζω με σεβασμό στους νεκρούς- τα πώς και τα γιατί.

Τώρα είναι ακόμη η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα. Αγώνα για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί. Αγώνα για να νικήσουμε τη φωτιά. Αγώνα για να βρούμε τους αγνοούμενους Να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές. Και να απαλύνουμε τον πόνο όσων έχουν πληγεί.Με απόλυτο σεβασμό και βαθιά αναγνώριση:

Στους πυροσβέστες μας, που δίνουν έναν απίστευτα ηρωικό αγώνα.Στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της αστυνομίας που χθες έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Με απέραντο σεβασμό στους χιλιάδες εθελοντές που δίνουν αυτή την ώρα το παρών στο μέτωπο της ζωής».

Και, καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με έμφαση:«Θέλω να δεσμευτώ, ότι:Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας αβοήθητο.Αλλά και τίποτα δε θα μείνει χωρίς απαντήσεις.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ξένους ηγέτες που έσπευσαν να μου εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Η Ελλάδα περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές. Τους ευχαριστούμε που η σκέψη τους είναι δίπλα μας. Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις, θα σταθούμε όρθιοι.

Σας ευχαριστώ».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Το μετέωρο βήμα του Παύλου Πολάκη με φόντο τις εσωκομματικές εξελίξεις

Η σιβυλλική δήλωση του Παύλου Πολάκη περί «λύσης που θα δοθεί στο συνέδριο» πυροδότησε σειρά σεναρίων γύρω από τις επόμενες κινήσεις του, καθώς στον...

Γεωργιάδης: Έκκληση στους γιατρούς να μην απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

«Κάνω μια έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν την αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αυτή η προτροπή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εάν τελικά επιτύχει...

Γαλλία: Σαμποτάζ στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας – Σοβαρά προβλήματα με τα δρομολόγια

Εμπρηστές έβαλαν φωτιά κατά μήκος των γραμμών που συνδέουν την πρωτεύσουσα με τα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας. Ωστόσο η γραμμή των...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλόβαθμες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη...

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα

Με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επί της Αρχής και στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών Εθνικής Οικονομίας...

Αμετανόητος ο Πολάκης: “Θα το ξαναέκανα”

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κυλικείο της Βουλής, λίγη ώρα μετά την πρωτοφανή επίθεσή του εναντίον συνεργάτιδας υπουργού που οδήγησε...
"Μπάχαλο" στη Βουλή από τον Πολάκη

Εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Οι προεδρικοί ετοιμάζουν νέα εσωκομματική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου αναμένεται να αποτελέσει νέα εστία αντιπαράθεσης στη...

Νέες βαριές κατηγορίες Κασσελάκη κατά Τσίπρα: “Τα ήξερε όλα για τα οικονομικά, ήταν 15 χρόνια πρόεδρος”

«Όσα διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα απόρροια μία ηγεσίας που ήταν εκεί...

ΣΥΡΙΖΑ: “Πόλεμος” μεταξύ Κασσελάκη – Τσίπρα – Oλοταχώς για νέα διάσπαση

Μάχη μέχρις εσχάτων ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στον ΣΥΡΙΖΑ,...

Ενοχλημένος ο Tσίπρας για τη διαρροή ότι δεν βάζει ούτε ευρώ στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Μέσω κύκλων του προσπάθησε να αντιδράσει ο Αλέξης Τσίπρας στις διαρροές της Κουμουνδούρου ότι...