Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

«Τρομάζει» η Όμικρον: Στο τραπέζι νέα μέτρα – Έως την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Η παραλλαγή «Όμικρον»… τρομάζει τους ειδικούς και την κυβέρνηση. Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκαλούν ανησυχία ως προς το ότι αυξάνονται οι κοινωνικές συναναστροφές και επαφές και στο τραπέζι βρίσκονται νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Τις επόμενες ημέρες και το αργότερο έως την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση.

Πάντως, από την κυβέρνηση διαμηνύεται σε όλους τους τόνους πως δεν θα υπάρξει ολικό, γενικό lockdown. Συζήτηση που είχε ανοίξει δεδομένου ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει υιοθετηθεί μια τέτοια λύση προκειμένου να ανακοπεί η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Κρήτη: Πρόστιμα και κλείσιμο καφέ-μπαρ για μη τήρηση των μέτρων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται η οριζόντια απαγόρευση της παρουσίας των ανεμβολίαστων και στους εξωτερικούς χώρους με rapid test.

Αυτό που εξετάζεται είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να αυξηθούν τα τεστ διάγνωσης του κορονοϊού ακόμη και για τους εμβολιασμένους το επόμενο διάστημα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται και η διενέργεια υποχρεωτικού rapid test για τους εμβολιασμένους για την είσοδό τους στους χώρους εστίασης και διασκέδασης την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε και υπάρχει αυξημένη κινητικότητα.

Ωστόσο, ορισμένοι επισημαίνουν να μην εφαρμοστεί το μέτρο του αυξημένου testing μέσα στις γιορτές αλλά μετά, κατά την επιστροφή στην εργασία, τα σχολεία κλπ.

Πάντως όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η παραμονή Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα θα είναι πιλότος για την Πρωτοχρονιά».

Σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία Τσιόδρα για την Όμικρον – Τι συζητήθηκε
Στο μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας και ειδικότερα για την παραλλαγή Όμικρον.

Καθώς ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Σόφια για επίσημη επίσκεψη, η καθιερωμένη σύσκεψη έγινε χθες, Κυριακή.

Πέρα από τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αποφασίστηκε να μην ληφθούν προς το παρόν νέα μέτρα ενόψει των γιορτών, ωστόσο δεν αποκλείεται να αυξηθεί το testing, για ποιες δραστηριότητες και σε ποια μορφή, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών τους. Αν αποφασιστεί το μέτρο του testing, τότε θα είναι υποχρεωτικό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος και η ατμόσφαιρα να «καθάρισε» λόγω και των...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...
Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για τον καιρό του Πάσχα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Αρκτούρος”: Η νέα παραλλαγή της Όμικρον που ανησυχεί τους επιστήμονες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στρέφει το βλέμμα του σε μια νέα παραλλαγή του...

Ανησυχία στις ΗΠΑ: «Σαρώνει» η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον

Στη νέα υποπαραλλαγή XBB.1.5 της Όμικρον υπολογίζεται πως αναλογεί το 40,5% των κρουσμάτων του...

Κορωνοϊός: Επικράτηση της Όμικρον 5

Στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση περιλαμβάνονται  τα αποτελέσματα ανάλυσης από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης...

Έφτασαν τα πρώτα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον 4 και 5 – Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα

Την πρώτη παρτίδα των επικαιροποιημένων εμβολίων κατά της παραλλαγής Όμικρον, 4 και 5, παρέλαβε...