Τσακαλώτος: Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας μετά την αξιολόγηση – Ανάμειξη στα εσωτερικά της ΝΔ

17
Δεν αλλάζουν οι όροι των πλειστηριασμών με την ηλεκτρονική διεξαγωγή τους

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μετά την αξιολόγηση θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υποστήριξε ότι θα δοθεί σήμα στις αγορές ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να διαχειριστεί το χρέος και στους επενδυτές ότι μπορούν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα.

Αν και αναγνώρισε ότι πολλά από τα μέτρα είναι υφεσιακά και ταξικά πρόσθετε ότι η κυβέρνηση έκανε ότι μπόρεσε για να μειώσει τις επιπτώσεις στους φτωχούς, ενώ υπεραμύνθηκε της διάταξης για το υπερ-ταμείο, λέγοντας ότι δεν είναι όλα τα περιουσιακά στοιχεία προς εκποίηση και ότι «όντως δεσμεύουμε τη χώρα για 100 χρόνια αλλά σε αναπτυξιακή τροχιά».

Αναφερόμενος στις ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αποκρατικοποίησης ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «προσπαθήσαμε να υπάρχει ρητή αναφορά για τις υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, ώστε να μην υπάρχει εμπορευματοποίηση των αγαθών κοινής ωφέλειας», ενώ τόνισε ότι η αφήγηση της αριστεράς που ξεκίνησε με την ανακεφαλαιοποίηση θα κλείσει με την ατζέντα για αναπτυξιακά ζητήματα με νέα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή, όπως η πάταξη του λαθρεμπορίου.

Διαβάστε επίσης:  Bloomberg: Ο Τσίπρας μάχεται σε όλα τα μέτωπα

Κλείνοντας, αναμείχθηκε στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσoτάκης σκεφτόταν να στηρίξει το υπερταμείο ο Σαμαράς του άλλαξε αυτή την προοπτική, καθώς όπως είπε ο κ Τσακαλώτος «πριν από 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργό έριξε ένα άλλο πρώην πρωθυπουργό και 23 χρόνια μετά ο ίδιος θέλει να ρίξει έναν άλλο Μητσοτάκη πριν γίνει πρωθυπουργός.