Τσίπρας: Αυτονόητη πράξη το κλείσιμο των Συνόρων

Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών για εθνική γραμμή απέναντι σε Τουρκία και Ε.Ε

84
Τσίπρας: Αυτονόητη πράξη το κλείσιμο των Συνόρων

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την χάραξη εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση που όπως είπε σφυρίζει κλέφτικα, ζήτησε ο Α. Τσίπρας κατά την διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, ενώ χαρακτήρισε «αυτονόητη» ενέργεια το κλείσιμο το συνόρων.

«Από τη στιγμή που υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα καλώς κλείνουν τα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μια «ακραία επιθετική κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας».

«Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακή διαχείριση και κοκκορομαχίες, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Να ακούσει τις απόψεις μας, να μην συμπεριφέρεται με αυτάρκεια για να μην πω αλαζονεία» ήταν το μήνυμα του Α. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να βάλει πλάτη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ευρωπαϊκής ηγεσίας, που δεν καταδικάζει με κυρώσεις την Τουρκική προκλητικότητα και την αθέτηση της συμφωνίας.

Ο Α. Τσίπρας εξήγησε ακόμη πως και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονταν αποτελεσματικά, υποστηρίζοντας πως εμείς δεν το κάναμε με τυμπανοκρουσίες. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αποδυνάμωσε την ασφάλεια της χώρας στην περιοχή, υποστηρίζοντας πως ο Μ. Χρυσοχοϊδης απέσυρε 80 συνοριοφύλακες και τους έστειλε από τον Εβρο να φυλάνε τα Εξάρχεια.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που πλήττονται από την βαθιά ύφεση

Με την παρέμβαση του Α. Τσίπρας θέλησε να διορθώσει και την γραμμή του κόμματος του απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις, καθώς είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται διαφορετικές απόψεις αναφορικά με την διευθέτηση του προβλήματος με πιο χαρακτηριστική αυτή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που εμμέσως πλην σαφώς ενθάρρυνε το άνοιγμα των συνόρων. «Έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται την ουτοπία» ήταν το σχόλιο του Α. Τσίπρα, κρατώντας αποστάσεις από τις θέσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας απάντησε και στην κριτική της Ν.Δ πως τα τελευταία 24ώρα ήταν εξαφανισμένος και πετούσε χαρταετό, λέγοντας πως «είναι αστείο η Ν.Δ να βγάζει ανακοινώσεις ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας και να προσπαθεί να με βρεί. Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ για να ψάχνουν να με βρουν. Πρωθυπουργός είναι δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης. Ας σοβαρευτούν αυτή την ώρα. Το εύκολο είναι να κάνεις αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Το δύσκολο είναι να διαχειρίζεσαι κρίσιμα ζητήματα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.