Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Τσίπρας: Ενώνουμε δυνάμεις για την αρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας

«Η παρουσία σας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεμπερδεύουν με τη μεγάλη αλλαγή που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια», τόνισε στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου. Τώρα ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια, τώρα που βγάλαμε τη χώρα από το δύσβατο μονοπάτι των Μνημονίων, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η προοδευτική παράταξη ήδη έχει ξεκινήσει το μεγάλο αγώνα για την αναγέννηση της πατρίδας μας, τη δίκαιη ανάπτυξη και την Ελλάδα των πολλών, απέναντι στον αγώνα των δυνάμεων της συντήρησης, όπως είπε, να γυρίσουν τη χώρα προς τα πίσω, στα χρόνια της σκληρής λιτότητας, των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής.

«Εμείς, εσείς σήμερα τους δίνουμε δυναμική απάντηση. Η παρουσία σας είναι η πιο αληθινή δημοσκόπηση που δίνει τον παλμό να δώσουμε ενωμένοι και να κερδίσουμε τη μάχη».

«Είμαστε εδώ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη ορμή, δύναμη και αποφασιστικότητα», υπογράμμισε. Δυνάμεις, όπως παρατήρησε, από διαφορετικές γενιές, πολιτικές καταγωγές και διαδρομές: δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες από τη τιμημένη γενιά της αντίστασης και του αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα, τη μεγάλη παράδοση του ΕΑΜ, τη γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου, τον δημοκρατικό κόσμο της μεταπολίτευσης. Μέχρι τις νέες και τους νέους των αγώνων στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων.

Να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για μια προοδευτική διακυβέρνηση και την επόμενη τετραετία, ήταν το μήνυμα των εκπροσώπων των κινήσεων που προηγήθηκαν με τις ομιλίες τους, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις. Στην αρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η περίοδος των διαχωρισμών έχει παρέλθει. Το νέο πολιτικό τοπίο ορίζει νέα καθήκοντα, νέες προκλήσεις και νέες δυνατότητες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να προτάσσονται διαφορές.

Προσδιόρισε ως κομβικά, δύο ιστορικής σημασίας γεγονότα, την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών που «αναδιατάσσουν τις πολιτικές προτεραιότητες και τις τοποθετήσεις όλων», καθώς επίσης και η άνοδος της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Αλ. Τσίπρας: Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στον Βέμπερ και στην Ευρώπη του εθνικισμού

Στην ομιλία του στο Γαλάτσι, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο εφιάλτης της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη θα τελειώσει, όταν αρχίσουν να τελειώνουν οι ανισότητες και «γι’ αυτό χρειάζεται ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα», βασισμένο στην ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Δεξιά και η Ακροδεξιά είναι αντίθετη ακριβώς σε αυτά τα σημεία και το αντικοινωνικό της όραμα εκφράζεται στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν, κ. Βέμπερ, «ο οποίος έχει χτίσει πολιτική καριέρα στη Γερμανία προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του». Δεν μου προκαλεί έκπληξη που τον στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είπε.

Συνεπώς, τόνισε «ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στο ανθέλληνα Βέμπερ που ήθελε έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», «σημαίνει ψήφος στην Ευρώπη των μνημονίων, του ΔΝΤ, του διχασμού, του εθνικισμού». «Για το λόγο αυτό, η μάχη στην Ελλάδα είναι κομβική για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ευρώπη», τόνισε.

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη, μίλησε για διαρκή ακροδεξιό παροξυσμό από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ένα κόμμα της κεντροδεξιάς «που έχει μετατραπεί σε ένα υβρίδιο επιθετικού νεοφιλελευθερισμού και άκρατου εθνικισμού, που πολιτεύεται μονάχα με ψέματα, fake news, λάσπη». «Θα δώσουμε τη μάχη με ένα οικονομικό κατεστημένο που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα», όχι μόνο με τον κ. Μητσοτάκη, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Σχολίασε ότι δεν αναφέρεται φωναχτά στο πρόγραμμα του «μην τυχόν και ακούσει ο λαός και ανατριχιάσει», «αλλά όσο χρειάζεται για να ακούν οι χορηγοί του».

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντιλαϊκό, περιγράφοντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, με: ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, απορρύθμιση της εργασίας, συρρίκνωση των μισθών, διευρυμένη φοροαποφυγή του μεγάλου πλούτου, διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και θέσπιση ασφαλιστικού Πινοσέτ, απολύσεις στο δημόσιο, επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο, που θα έχει άμεση επίπτωση στη δημόσια υγεία, στη παιδεία και τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υποστήριξε ότι επειδή αυτό το πρόγραμμα προκαλεί ανατριχίλα στις λαϊκές τάξεις, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή σε αυτές μέσα από τη ρητορική της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Ρητορική στην οποία, όπως είπε, έχουν ρίξει όλη τους τη δυναμική στη διχαστική ρητορική, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον...

Ο Κασσελάκης αδειάζει και πάλι τον Τσίπρα – Λάθος ο νόμος του για τις εταιρείες στο εξωτερικό

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης αναφορικά με την κριτική που...

Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε μιλήσει νωρίτερα

Στον απόηχο της τριήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς που αποτελεί το πρώτο ιδρυτικό βήμα...