Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ενίσχυση του τουρισμού

6
Νουθεσίες Τσίπρα στο ΣΕΒ να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Για έλλειψη σχεδίου στον τουριστικό κλάδο κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων και φορείς από το χώρο του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Α. Τσίπρας επανέφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για 3 δισ. μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, επιδοματική στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, ελαφρύνσεων του ΦΠΑ, της προκαταβολής φόρου και ένα πακέτο στήριξης μέσω του κοινωνικού τουρισμού.

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός. Έχουν γίνει πολύ λίγα και πολύ αργά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας από την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να μπει τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα.

«Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά μέσα στο 2020

Ως προς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι και στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπάρξουν εμπροσθοβαρή μέτρα που θα καλύπτουν και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στο πακέτο 3 δισ. ευρώ ως μη επιστρεπτέα ενίσχυση και στην επιδοματική στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που έχει προτείνει από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη ελαφρύνσεων του ΦΠΑ, της προκαταβολής φόρου και σε ένα πακέτο στήριξης μέσω του κοινωνικού τουρισμού.

Σε ότι αφορά τη στήριξη της εργασίας, ανέφερε την τροποποιημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει ενίσχυση του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις στους εργαζόμενους.