Τσίπρας: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτικο

5
Τσίπρας: Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη, στείλτε με ειδικό δικαστήριο

“Μεγάλη ανευθυνότητα» στον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας την Τετάρτη στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η αίσθηση που μας  δίνει η κυβέρνηση είναι ότι βρίσκεται σε βέρτιγκο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μείζον ζήτημα σε σχέση με την στάση της κυβέρνησης «γιατί γεννά ανασφάλεια και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χθεσινές διαρροές περί παγώματος των ΜΟΕ που αποδίδονταν σε πηγές του υπουργείου Άμυνα και οι οποίες διαψεύσθηκαν στη συνέχεια από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου .

«Είναι αυτή εικόνα σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης που χειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:  Βρούτσης: Δεν τίθεται μείωση μισθών ή συντάξεων

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «πολύ γρήγορα αποδεικνύεται σαθρό το μοντέλο διακυβέρνησης» και ενόψει της επικείμενης συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, πρόσθεσε: «Καλώ τον πρωθυπουργό, έστω και τώρα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ανακτηθεί η απαράδεκτη και νομικά ανυπόστατη συμφωνία με την Λιβύη, να τερματιστεί η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Αυτά πρέπει να θέσει στον πρόεδρο Ερντογάν, που καλώς τον συναντά γιατί οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοιχτοί»