Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.5 C
Athens

Τσίπρας: Μετά τα αναδρομικά των ενστόλων έρχεται και η μη περικοπή των συντάξεων

«Συμβολική και σπουδαία» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρα, τη σημερινή ημέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς, όπως είπε, «ξεκινά μία σειρά θετικών νομοθετικών παρεμβάσεων που αντικατοπτρίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο Πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για την καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «αμηχανία» λέγοντας:

«Και κουτσουρέψατε τους μισθούς και δεν συμμορφωθήκατε με τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Εμείς αποκαταστήσαμε την αδικία και εσείς βγαίνετε και από πάνω; Η αμηχανία σας είναι κατανοητή, γιατί δεν αφορά τη σημερινή παρέμβαση αλλά το συνολικότερο έλλειμμα αφηγήματος στο οποίο έχετε περιέλθει. Το αφήγημά σας στερείται συνοχής και στρατηγικού στόχου για την πορεία της χώρας και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Τα τρία αυτά χρόνια καταφέραμε να ξαναστήσουμε την οικονομία στα πόδια της, σταματήσαμε τη ρεμούλα, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και είχαμε χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων.

Εκεί που απέτυχαν δύο συνεχόμενες κυβερνήσεις, πετυχαίνουμε εμείς σήμερα, παρόλο που εσείς μας αμφισβητείται και από την πρώτη στιγμή ζητάτε εκλογές.

Μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από το  τρίτο μνημόνιο και ότι έχουμε υπογράψει και θα φέρουμε ένα τέταρτο μνημόνιο. Σήμερα αποφασίσαμε λοιπόν να φέρουμε ένα από τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου, τα οποία αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη και στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έρχονται και άλλα μέτρα, έρχονται όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Θα έρθουν όλα τα μέτρα και εσείς θα λέτε ναι σε όλα.

Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων, που εμείς καταφέραμε.Εμείς μετράμε ευρώ προς ευρώ τις δημοσιονομικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας εξασφαλίσει ότι πιάνουμε τους δημοσιονόμους στόχους.

Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πετύχαμε μία βιώσιμη λύση για το χρέος.  Επαναφέραμε τη δημοσιονομική σταθερότητα και η χώρα μετά από μία δεκαετία τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης και όχι ύφεσης. Αποκαθιστούμε τη νομοθεσία στις εργασιακές σχέσεις, μειώσαμε την ανεργία κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες. Αυτά είναι τα έργα που μιλάνε και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη».

ΝΔ: Θα ψηφίσουμε την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων

Η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων. Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως η κυβέρνηση συμμορφώνεται, επιτέλους με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Σημείωσε ωστόσο ότι η αναγκαστική -όπως ανέφερε- συμμόρφωσή της, γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τρία χρόνια τώρα αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο.

Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταβάλει το 2014 το 50% των αναδρομικών και αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις και με λάθος τρόπο, γιατί ενώ η κάλυψη αυτού του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, προέρχεται από την υπερφορολόγηση -και αυτών των κλάδων-, την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Για τους δύο αυτούς λόγους, είναι προφανές ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές. Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις κοινοβουλευτικές εργασίες

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε χυδαία

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα....

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει...

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...