Τσίπρας σε πρίγκιπα Κάρολο: Ορόσημο η επίσημη επίσκεψή σας στην Ελλάδα

88
Τσίπρας σε πρίγκιπα Κάρολο: Ορόσημο η επίσημη επίσκεψή σας στην Ελλάδα

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μπορεί να αποτελέσει «ορόσημο στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρίγκιπα Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι αποδέχτηκε πρόσκληση της Βρετανίδας ομολόγου του, Τερέζα Μέι να μεταβεί στο Λονδίνο μέσα στον Ιούνιο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός, πρέπει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνμεργασία μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαι βαθιά ευγνώμων στην ελληνική κυβέρνηση για τη συνεργασία και τη στήριξη της και πιστεύω οτι θα συνεχίσουμε αυτήν τη σπουδαία φιλία και στο μέλλον. Θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όσον αφορά το θέμα ασφάλειας και μετανάστευσης και όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε από την πλευρά του ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Διαβάστε επίσης:  Μέγαρο Μαξίμου: Συνάντηση την Δευτέρα των Κικίλια - Μητσοτάκη για νέα ενισχυμένα μέτρα απέναντι στον νέο κοροναϊό

Τόνισε, ακόμη, ότι αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για την ελληνική κυβέρνηση που έχει στηρίξει τη χώρα του, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών.

Νωρίτερα, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε τετ α τετ με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, έχοντας καταθέσει πρώτα στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.