Τσίπρας: Σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος η Δυτική Αττική

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά

16
Τσίπρας: Κάποιοι παραιτούνται για 23.000 ευρώ και άλλοι κάνουν τον... Κινέζο για 23 δισ.

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την περιοχή της Δυτικής Αττικής υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής. Όπως είπε, αυτό είναι κρίσιμο να γίνει σήμερα. 

«Έχουμε το χρέος να είμαστε εδώ με τους κατοίκους της Μάνδρας και της Ελευσίνας», τόνισε στη συνέχεια. Για να μην αισθάνονται κάτοικοι της «πίσω αυλής» της πρωτεύουσας πολίτες β’ κατηγορίας.

«Η περιοχή της δυτικής Αττικής σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος», υποστήριξε εισαγωγικά στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Ήταν και είναι ακόμα το μέρος των φτωχών. Το κρυφό σημείο της περιόδου της ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και το μαλακό υπογάστριο της κρίσης», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Τσίπρα, «στη δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η τοξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το
2010 και μετά».

Τσίπρας: Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελευσίνα

«Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω στη φαυλότητα που μας οδήγησε στη κρίση», ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ελευσίνα.

Διαβάστε επίσης:  Ολοκληρώθηκε η έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση για τα μέτρα στήριξης του Τύπου

Αλλά και σε αυτούς που, όπως είπε, τα χρόνια της ανάπτυξης λεηλάτησαν όλες τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρες προς όφελος κάποιων λίγων που κέρδισαν πολλά και χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, συνεχίζοντας όμως οι ίδιοι να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά τους αφορολόγητα σε τράπεζες του εξωτερικού. «Γιατί έχουνε όνομα οι ένοχοι», κατέληξε.

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά

ο Πρωθυπουργός έβαλε στο στόχαστρό του τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για θράσος σήμερα να καταγγέλουν εμάς που προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην κρίση, είπε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι ο χώρος να πολιτικολουγούμε αλλά σήμερα άκουσα έναν πρώην πρωθυπουργό να κατηγορεί εμάς. Άκουσα έναν πρώην πρωθυπουργό να μας κουνάει το δάχτυλο, εκείνος που έστειλε στην οικονομία στα βάθη, την ανεργία στα ύψη, που χάιδευε τα αφτιά της Χρυσής Αυγής».

«Γιατί αφού τα έκανε όλα τόσο καλά, η Ν.Δ. αλλάζει, όπως λέει ο σημερινός πρόεδρός της;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας.