Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Τζορτζ Σόρος: «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι το καλύτερο μου έργο»

Το ρωσικό think tank Russtrat δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των συμφερόντων και της επιρροής του Τζορτζ Σόρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Αξίζει να διαβαστεί το άρθρο που δημοσίευσε η Russtrat για την εμπλοκή του Τζορτζ Σόρος στην Ουκρανία, γι’ αυτό και το μετέφρασα. Του Thomas Roper

Επιβεβαιώνει αυτό που είχα ήδη αναφέρει πριν από δύο χρόνια σχετικά με τις μηχανορραφίες του Σόρος στην Ουκρανία, επειδή ο Σόρος έκανε δισεκατομμύρια στην Ουκρανία, λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ .

Τώρα ερχόμαστε στο άρθρο του Russtrat, πήρα τους συνδέσμους από το πρωτότυπο.

Έναρξη μετάφρασης:

Τζορτζ Σόρος: «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι το καλύτερο μου έργο»

Η αποναζοποίηση αργά αλλά σταθερά φτάνει στο τέλος της. Μετά την απελευθέρωση της Μαριούπολης, θα ξεκινήσει η έφοδος των ναζιστικών φρουρίων στην πρώην οριοθέτηση στο Donbass.

Η ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης από τις ρωσικές δυνάμεις δεν θα είναι μόνο νίκη κατά του καθεστώτος του Κιέβου. Μια ρωσική νίκη θα ήταν οπισθοδρόμηση για το σχέδιο «Μεγάλη Επαναφορά» του Klaus Schwab.

Αυτό θα ανακάτευε τα χαρτιά των παγκοσμιοποιητών και του Σόρος, που για δεκαετίες έκαναν την πρώην σοβιετική δημοκρατία εφαλτήριο για τον αγώνα ενάντια στον κύριο εχθρό τους, σε αντίθεση με τη «νέα παγκόσμια τάξη»: τη χώρα μας.

Ο Τζορτζ Σόρος δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι «ο κύριος εχθρός του εδρεύει στη Μόσχα»: «Νομίζω ότι η ευρωπαϊκή κοινωνία δεν αντιδρά αρκετά στη Ρωσία. Γι ‘ αυτό προσπαθώ να εξηγήσω τι κίνδυνο πραγματικά εγκυμονεί .

Φυσικά, η χώρα μας, με τον συντηρητισμό και την πίστη της στις παραδοσιακές αξίες, αποτελεί σοβαρή απειλή για τους διοργανωτές της «νέας παγκόσμιας τάξης». Θυμόμαστε τα λόγια του Zbigniew Brzezinski, πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του 39ου Προέδρου Jimmy Carter:

«Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την αμερικανική ηγεμονία θα δημιουργηθεί εναντίον της Ρωσίας, εις βάρος της Ρωσίας και στα ερείπια της Ρωσίας. Για εμάς, η Ουκρανία είναι ένα δυτικό φυλάκιο ενάντια στην αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης».

Ο George Soros (πραγματικό όνομα György Schwartz) είχε δηλώσει κάποτε σε μια συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι το καλύτερο του έργο. Ο δημοσιογράφος που μίλησε με τον «φιλάνθρωπο» σημείωσε ότι ο Σόρος ήταν ανοιχτά περήφανος για τα «κατορθώματά» του.
εγγενής διαφήμιση

Η συζήτηση έγινε πριν από τρία χρόνια, πολύ πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, οπότε δεν είχε μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Αλλά ακόμη και τότε, ο κύριος χορηγός των έγχρωμων επαναστάσεων άφησε να εννοηθεί ότι, ενώ δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί, είχε κάνει «υποσχόμενες πολιτικές προόδους» στην «ανεξάρτητη» Ουκρανία.

Τα αποτελέσματα των «πολιτικών προόδων» του είναι ξεκάθαρα ορατά και σε άλλες χώρες. Τα χρήματα από τον «αιματοβαμμένο επενδυτή» χρηματοδότησε το γιουγκοσλαβικό αντιπολιτευόμενο κόμμα «Otpor», το οποίο οργάνωσε τη δίωξη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, την «Πορτοκαλί Επανάσταση» και το Euromaidan στην Ουκρανία και την «Επανάσταση των Ρόδων» στη Γεωργία.

Ο Βρετανός πολιτικός Νάιτζελ Φάρατζ χαρακτήρισε τον Σόρος «τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο δυτικός κόσμος», ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τον δισεκατομμυριούχο ότι θέλει να καταστρέψει και να διχάσει έθνη.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο «λαμπρός επιχειρηματίας» μπορεί να βγάλει τις μηχανορραφίες του μόνος του. Ο Σεργκέι Σουντάκοφ, αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, πολιτικός επιστήμονας και αμερικανιστής, έχει δηλώσει εύστοχα : «Δεν υπάρχει ούτε μία σύγκρουση στην οποία να μην εμπλέκεται το Ίδρυμα Σόρος, το οποίο είναι απαγορευμένο στη Ρωσία.

Παράλληλα, ο πολιτικός επιστήμονας τονίζει ότι ο ίδιος ο Τζορτζ Σόρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Σουντάκοφ προτείνει μάλιστα τον όρο «συλλογικός Σόρος», αναφερόμενος στη συντροφιά του επιχειρηματία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, που τον τροφοδοτούν με πληροφορίες και προετοιμάζουν και σχεδιάζουν τις ενέργειές του.

Ο ίδιος ο Σόρος εξηγεί κυνικά τις μηχανορραφίες του με επιχειρηματικά συμφέροντα και χαρακτηρίζει «επενδύσεις» τις επιδοτήσεις από τα ταμεία του: «Εκεί βγάζω λεφτά μόνο. Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να εξετάσω τις κοινωνικές συνέπειες αυτού που κάνω. Ως συμμετέχων στην αγορά, πρέπει να αγωνιστώ για να κερδίσω» , αποκάλυψε κάποτε .

«Όπου κι αν πήγαιναν οι δικοί του, υπήρχαν ταραχές και απόπειρες πραξικοπημάτων, συχνά με επιτυχία. Και το κεφάλαιο του Σόρος αναπληρώθηκε με εκατομμύρια ακόμη, αφού όλες οι πρωτοβουλίες του είχαν στόχο να αποκτήσει τον έλεγχο στους εξαιρετικά κερδοφόρους τομείς των οικονομιών των κατακτημένων χωρών», έγραψε ο πολιτικός επιστήμονας του Αζερμπαϊτζάν Zaur Rasulzade για τον δισεκατομμυριούχο.

Στην Ουκρανία, ο Σόρος «επένδυσε» μέσω του Renaissance Foundation. Η τακτική ήταν η ίδια όπως στη Ρωσία τη δεκαετία του 1990, όταν μια ασήμαντη επιχορήγηση 500 δολαρίων σε Ρώσους ακαδημαϊκούς ακολουθήθηκε από την υποχρέωση να ξαναγράψουν βιβλία ιστορίας για τη σχολική διδασκαλία.

Ο «φιλάνθρωπος» σημειώνει ότι χρειάζονται περίπου 25 χρόνια για να δημιουργηθεί ένα επιτυχημένο έργο όπως η Ουκρανία. Μια γενιά δηλαδή. Εκτός από τη διαστρέβλωση της ιστορίας των ρωσο-ουκρανικών σχέσεων και τη δυσφήμιση του παρελθόντος και του παρόντος του ρωσικού κράτους, το ίδρυμα προώθησε με επιτυχία τις «ευρωπαϊκές αξίες και τη δημοκρατία» μεταξύ των νέων.

Το αποτέλεσμα ήταν το έντονο Μαϊντάν και η απελευθέρωση της γενοκτονίας στο Ντονμπάς.

Τι πήρε σε αντάλλαγμα ο Σόρος; Έχει αποκτήσει ακίνητα, εταιρείες μέσων ενημέρωσης και γη. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο διεθνής κερδοσκόπος αναμένει να γίνει ένας από τους κύριους ωφελούμενους από το ξεπούλημα της Ουκρανίας.

Ο Σόρος, μέσω του εφημέριου του, του «ολιγάρχη» Tomas Fiala — Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Dragon Capital — αγόρασε 350.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικής ακίνητης περιουσίας στην «ανεξάρτητη» Ουκρανία μέσω κοινών κεφαλαίων μόνο το 2016-2018 .

Με επενδύσεις έως και 400 εκατομμυρίων δολαρίων, η Dragon Capital έχει γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής ακινήτων και μέσων ενημέρωσης στην αγορά της Ουκρανίας. Η απόκτηση μέσων ενημέρωσης από τον Σόρος σημαίνει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της σφαίρας της πληροφορίας.

Τώρα γίνεται ξεκάθαρο γιατί ο Τζορτζ Σόρος πέρασε από τα αξιοθρήνητα λόγια για «υπεράσπιση της βούλησης του λαού» και «διάσωση της δημοκρατίας» σε σκληρές διακηρύξεις όπως: «Χρειαζόμαστε την Ουκρανία ως τορπίλη στον πόλεμο με τη Ρωσία. Η μοίρα των πολιτών αυτής της χώρας δεν μας ενδιαφέρει καθόλου».

Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία ματαίωσε τα σχέδια του παλιού κερδοσκόπου, καθώς και του Bernard-Henri Levy, ιδρυτή του «Agency for the Modernization of Ukraine», και των Βρετανών συνεπενδυτών του, ιδιοκτητών της πολυεθνικής εταιρείας γενετικά τροποποιημένων τροφίμων Monsanto. Η εταιρεία και πολλοί άλλοι «επιχειρηματίες» στους οποίους ο Σόρος και ο Λέβι υποσχέθηκαν το μεγάλο έπαθλο—μια «νέα Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» με αντάλλαγμα μια ένεση μετρητών για να «σωθεί η δημοκρατία στην Ουκρανία».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας – Δεν θα υπέγραφα εν κρυπτώ – Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη...

Ρόδος: Νάρκη από την Ουκρανία ξεβράστηκε στο νησί

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας χειμερινός κολυμβητής στη Ρόδο, όταν ήρθε αντιμέτωπος με...

Η Ρωσία νίκησε και έθεσε 3 όρους στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία ενώ έστειλε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα που σόκαρε τις ΗΠΑ

Τρία μηνύματα έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin με τη συνέντευξή του στον Dmitry...

Ουκρανία: Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι –Κοινή συνέντευξη Μητσοτάκη – Ζελένσκι 

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό της Ουκρανίας,...