Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
28.4 C
Athens

Βαρυσήμαντο άρθρο: «Να τελειώνουμε με τον Ερντογάν και την Τουρκία»

Άρθρο πραγματικός κεραυνός για το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν από τον Kenneth R. Timmerman στο thejewishvoice.com λέει τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, θέτει τις ΗΠΑ προ των τεράστιων ευθυνών τους για τον τρόπο που “χαϊδεύουν” την Τουρκία και ζητά ΑΜΕΣΕΣ κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας!

Λέει όλα τα αυτονόητα που θα ΄πρεπε να ΄χουν γίνει χθες εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο με βάση όσα έχουμε ζήσει στο παρελθόν θα πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου.

Στο άρθρο κόλαφο για την Ουάσινγκτον αλλά και για τον φασίστα Ερντογάν ο Kenneth R. Timmerman, αναφέρει:

“Η διοίκηση του Τραμπ προσπαθεί να κινηθεί σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην Τουρκία, την οποία εξακολουθεί να αναφέρει ως σύμμαχο του ΝΑΤΟ, και στους Κούρδους συμμάχους στο έδαφος της βόρειας Συρίας. Αυτή η προσπάθεια γίνεται όλο και πιο οδυνηρή όλο και πιο απογοητευτική.

Τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς τα τουρκικά στρατεύματα σκότωναν πολίτες στην , ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χλεύαζε την Αμερική.

Απειλούσε να σκοτώσει αξιωματικούς συνδέσμους των ΗΠΑ που συνεργάζονται με τους Κούρδους, και προειδοποίησε τον τότε διοικητή των ΗΠΑ στη Συρία, LG Paul Funk, να προσέξει για να μη δεχτεί ένα “οθωμανικό χαστούκι”.

Το γεγονός ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ – αναμφισβήτητα υπό τις εντολές του υπουργού Άμυνας J. Mattis – συνέχισαν να αποφεύγουν οποιαδήποτε άμεση επαφή με τα τουρκικά στρατεύματα απλώς ενθάρρυνε τον Ερντογάν. Λίγο πριν την τελική επίθεση στην Αφρίν, κορόιδευε: “Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν είναι αρκετά ισχυρά για να σταθούν απέναντι στην Τουρκία … ”

Μόλις οι μαχητές του YPG αποσύρθηκαν από την Αφρίν στις 15 Μαρτίου και οι άμαχοι εκκενώθηκαν τις επόμενες ημέρες, ισλαμιστικές πολιτοφυλακές που υποστηρίχθηκαν από τον τουρκικό στρατό εισέβαλαν στην πόλη, καταστρέφοντας πολιτιστικούς χώρους και λεηλάτησαν σπίτια και επιχειρήσεις.Ήταν οι ίδιοι που οι ΗΠΑ προσπάθησαν να νικήσουν στο πεδίο της μάχης και η Τουρκία τους έχει κάνει συμμάχους τους , τους εκπαιδεύει και εξοπλίζει.

Όπως υποστήριξα πριν από δύο μήνες, η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό σταμάτησε να συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ήρθε η ώρα η διοίκηση του Τραμπ να αντιμετωπίσει αυτό το γεγονός και να πάρει σκληρή θέση κατά της Τουρκίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολιτική κατευνασμού που υποστηρίχθηκε από τον απερχόμενο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Χ.Μακμάστερ και τον πρώην ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον Rex , απέτυχε παταγωδώς.

Ο Ερντογάν απειλεί σήμερα να εξαπολύσει τους Ισλαμιστές συμμάχους του στα υπόλοιπα οχυρά του YPG στα ανατολικά, στο Μανμπίτζ, ακόμη και στα σύνορα με το Ιράκ για να επιτεθεί στους Κούρδους που θεωρεί συμμάχους του PKK.

Ο στρατηγός Μάτις αναγνώρισε ότι η αιματηρή εμμονή του Ερντογάν για τους Κούρδους προκάλεσε καθυστέρηση στις επιχειρήσεις του δυτικού συνασπισμού ενάντια στο ISIS στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ, ενώ παράλληλα συνέχισε να αποκαλεί την Τουρκία ως «σύμμαχο του ΝΑΤΟ» και μίλησε θετικά για ” ανοικτό διάλογο “με την Τουρκία.

Θα έλεγα ότι αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό είναι αξιολύπητο και τραγικό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στέκονται στους συμμάχους μας. Σε αυτή τη μάχη, δεν υπάρχει αμφιβολία ποιοι είναι: οι Κούρδοι, όχι η Τουρκία. Οι Κούρδοι έχτισαν μια κοσμική, πλουραλιστική, δημοκρατική κυβέρνηση στη βόρεια Συρία, ενώ η Τουρκία μετατράπηκε σε μια ισλαμική αυτοκρατορία που συγκρίνεται όλο και περισσότερο με την οθωμανική αυτοκρατορία.

Η κυβέρνηση Τράμπ έχει πολύ μεγάλη δύναμη που μπορεί να ασκήσει εναντίον της Τουρκίας.

Κατ ‘αρχάς, μπορούμε να αυξήσουμε την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς το YPG και να χαράξουμε σαφείς κόκκινες γραμμές τις οποίες αν η Τουρκία ή οι ισλαμιστές σύμμαχοί της περάσουν τότε αυτό θα σημαίνει άμεση αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

…Στη συνέχεια, μπορούμε να επιταχύνουμε την αποδέσμευση των ΗΠΑ από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην ανατολική Τουρκία, όπως έχει ήδη κάνει η Γερμανία. Αυτή είναι η αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ την οποία η Τουρκία αρνήθηκε να παραχωρήσει στον πρώτο πόλεμο κατά του Σαντάμ Χουσεΐν το 1991 και ξανά το 2003 και πάλι πιο πρόσφατα για τις επιχειρήσεις κατά του ISIS. Αυτή είναι η βάση όπου οι αξιωματούχοι του Ερντογάν πολιόρκισαν το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του Αυγούστου του 2016, αντιμετωπίζοντας τους συμμάχους του ΝΑΤΟ (εμάς!) ως εχθρική, κατοχική δύναμη.

Από καιρό υποστήριξα ότι πρέπει να αποσυρθούμε από τον Ιντσιρλίκ και να μεταφέρουμε τις δραστηριότητές μας στο Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν. Το Debka.com του Ισραήλ πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ακολούθως, οι ΗΠΑ πρέπει να πάνε στο ΝΑΤΟ για να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για παραβίαση της Συνθήκης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, για τη διενέργεια επιθετικών επιχειρήσεων πέρα ​​από τα σύνορά της, χωρίς την έγκριση του ΝΑΤΟ και χωρίς να έχουν δεχτεί καμία επίθεση.

Εάν η Τουρκία δεν αποσυρθεί από τη Συρία και δεν σταματήσει να απειλεί το Ιράκ εντός δέκα ημερών, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιβάλει σειρά αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ξεκινώντας με την αναστολή όλων των στρατιωτικών συνεργασιών και στρατιωτικών πωλήσεων στην Τουρκία.

Αν η Τουρκία εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναστείλει την ιδιότητα της χώρας μέλους στην Τουρκία μέχρι να το κάνει. Αφού τεθούν σε ισχύ οι εν λόγω κυρώσεις στο ΝΑΤΟ και αν η Τουρκία παραμείνει προκλητική, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδιώξουν κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη εναντίον του τραπεζικού και αμυντικού τομέα της Τουρκίας.

Οι Η.Π.Α. μπορούν επίσης να επιβάλλουν μονομερώς κυρώσεις στην Τουρκία ως για το ξέπλυμα χρημάτων, με βάση την πρόσφατη καταδίκη των αξιωματούχων της τουρκικής τράπεζας στη Νέα Υόρκη για το ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό του Ιράν.

Ωστόσο, πιο αποτελεσματικό θα ήταν οι ΗΠΑ να αποχαρακτηρίσουν τις πληροφορίες που περιγράφουν λεπτομερώς τη διαφθορά της οικογένειας Ερντογάν, έρευνα που αποδείχτηκε τόσο ενοχλητική για τον Ερντογάν ώστε ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση καταστολής εναντίον δικαστών, αστυνομικών και ανακριτών τον Δεκέμβριο του 2013 για να κλείσει την υπόθεση.

Οι Η.Π.Α. θα μπορούσαν επίσης να απελευθερώσουν πληροφορίες σχετικά με το ρόλο του γιου του Ερντογάν ως “αγωγού” για τις πωλήσεις πετρελαίου στο ISIS και για τη κόρη του Ερντογάν σ΄ ότι αφορά στη δημιουργία νοσοκομείων στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για τη θεραπεία τραυματιών του ISIS.

Με απλά λόγια: το ISIS δεν θα υπήρχε και ποτέ δεν θα είχε γίνει τόσο ισχυρό όσο έγινε, χωρίς την ενεργό βοήθεια του τούρκου προέδρου και της οικογένειάς του.

Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και επιδιώκει ενεργά την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Με συνδυασμένη πίεση από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τη Σαουδική Αραβία και άλλους συμμάχους, η Τουρκία μπορεί να πιεστεί για να αλλάξει τη συμπεριφορά της ή να αντιμετωπίσει τη πιθανότητα οικονομικής κατάρρευσης”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πολιτική αντιπαράθεση για τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού

Έντονη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η δήλωση του καθηγητή Ιατρικής, υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια και βουλευτή της στην προηγούμενη Βουλή, Σπύρου Πνευματικού,...
Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Κάτω από τις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 18,7 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ειδικότερα,...

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Αυτά είναι τα 32 κόμματα που θα συμμετέχουν

Τριάντα δύο είναι τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με βάση την απόφαση του Άρειου Πάγου. Άλλα δώδεκα κόμματα «κόπηκαν», ενώ,...
ΓΑΛΛΙΑ: Επίθεση με μαχαίρι - Δύο νεκροί και επτά τραυματίες

Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε παιδιά και έναν ενήλικο σε πάρκο

Άνδρας εσέβαλε σε πάρκο στο Ανεσί της Γαλλίας και επιτέθηκε με μαχαίρι σε μικρά παιδιά και ενήλικες. Σύμφωνα με το BFMTV, τα παιδιά είναι ηλικίας περίπου 3...

Εφάπαξ: Έρχεται “βροχή” πληρωμών σε χιλιάδες συνταξιούχους

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία εκκαθάρισης των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους. Η ομάδα Συντονισμού Εκκαθάρισης Συνταξιοδοτικών Αιτημάτων του ΕΦΚΑ προχωρά...
Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Καταιγίδες με επικίνδυνους κεραυνούς το Σαββατοκύριακο

Επιδεινώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και επικίνδυνους κεραυνούς αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας σύμφωνα με την...

Κορυδαλλός: Δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,242ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Ερντογάν, μόνη και αδιαφιλονίκητη πηγή εξουσίας στην Τουρκία

Για τα μετεκλογικά σήματα του Ερντογάν μπροστά στη νέα πενταετή προεδρική θητεία, που παρατείνει...

Τουρκία: Ο Ιμπραχίμ Καλίν διορίστηκε επικεφαλής της ΜΙΤ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε, όπως αναμενόταν ευρέως, τον μέχρι πρότινος...

Τουρκία: Ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από το 40% για πρώτη φορά εδώ και 16 μήνες

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία έπεσε τον Μάιο κάτω από το 40% για πρώτη φορά...

Ερντογάν: Ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τα νέα μέλη του Προεδρικού Υπουργικού Συμβουλίου. Ο...