Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Βίλια: Καλύτερη εικόνα – Μάχη στο νότιο μέτωπο προς τα Μέγαρα

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση στην πυρκαγιά της Δυτικής Αττικής, η οποία είναι πλέον οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της.

Οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται πλέον στον ορεινό όγκο του όρους Πατέρας και δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος για οικισμούς, αλλά από τη νύχτα τις ανακριτικές Αρχές απασχολεί μια άλλη πυρκαγιά στην Κερατέα, που ήταν διαπιστωμένος εμπρησμός.

Έχουν βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ήδη βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

Ειδικότερα, γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, έγινε άμεσα κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση δίπλα στα σπίτια στο Δασκαλειό Κερατέας και συγκεκριμένα στο δεύτερο λιμανάκι, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Επιτόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 12 πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν γρήγορα την φωτιά, η οποία όμως έκαψε περίπου 60-70 στρέμματα με πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχε δυνατούς ανέμους και το αεράκι που φυσούσε κατηύθυνε την φωτιά μακριά από τα σπίτια.

Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι είδαν δύο φωτοβολίδες που έπεσαν από τον ουρανό και μετά ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για ένα αυτοκίνητο που απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Οι υπάλληλοι της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος που πήγαν στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, βρήκαν πράγματι υπολείμματα φωτοβολίδας που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ στις έρευνες μπήκε και η ΕΛ.ΑΣ που εξετάζει τα στοιχεία και αναζητά τους δράστες.

Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα. Στα βόρεια της Δυτικής Αττικής είναι ελεγχόμενη η φωτιά. Μας ανησυχεί το μέτωπο που υπάρχει στην περιοχή Κανδύλι, στο όρος Πατέρα, δεν είναι κοντά σε οικισμούς, αλλά υπάρχει δάσος. Συνεχίζονται οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα και είμαστε αισιόδοξοι, δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

«Η φωτιά μπήκε 2 το πρωί, από δυο φωτοβολίδες που εκτοξεύθηκαν και λόγω του ισχυρού ανέμου επεκτάθηκε. Ευτυχώς, την αντιλήφθηκαν δύο νεαροί, που βρίσκονταν στην παραλία και ειδοποίησαν την πυροσβεστική, η οποία έσπευσε άμεσα. Την επιχείρηση της πυροσβεστικής βοήθησαν οι δρόμοι από τσιμέντο που υπάρχουν στο σημείο, στους οποίους αναπτύχθηκαν τα οχήματα κι έτσι η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα και δεν προχωρούσε σε πευκόφυτη περιοχή. Στείλαμε και ειδοποίηση για εκκένωση του οικισμού μέσω 112» δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

«Όλα δείχνουν ότι ήταν εμπρησμός και με τέτοια φορά του ανέμου, εάν δεν περιοριζόταν εγκαίρως, θα καιγόντουσαν σπίτια, θα καιγόταν ζωντανός ο κόσμος. Ο σκοπός ήταν προφανής. Ήθελαν να πιάσουν στον ύπνο ανύποπτους πολίτες. Ήθελαν θύματα. Όταν βάζεις φωτιά μέσα σε οικιστικό ιστό όπως το Δασκαλιό, που έχει εκατοντάδες σπίτια, αυτό επιδιώκεις. Ευτυχώς, που αντιλήφθηκαν τη φωτιά οι δύο νεαροί, που ήταν στην παραλία» σημείωσε ο κ. Λουκάς.

Για εμπρησμό έκανε λόγο στον Αθήνα 9.84 και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια, που βρίσκεται σε εξέλιξη για πέμπτη ημέρα, εξέφρασε την αισιοδοξία του και μετέφερε την εκτίμηση της πυροσβεστικής ότι σύντομα θα οριοθετηθεί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον...

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων η οποία ξέσπασε το απόγευμα της...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...