Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Βουλή: Σημείο τριβής κυβέρνησης αντιπολίτευσης τα τηλεοπτικά κανάλια

Με βασικό σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας να καταβάλουν το 2020 αισθητά μικρότερη δόση για την άδεια που διαθέτουν, ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνονται στην εθνική νομοθεσία Κοινοτικές Οδηγίες για την κανονικοποίηση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων.

Ο Θόδωρος Λιβάνιος υπεραμύνθηκε της διάταξης

Εισηγούμενος το νομοσχέδιο, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θόδωρος Λιβάνιος, υπεραμύνθηκε της διάταξης με την οποία τα κανάλια εφόσον βεβαιωμένα προβούν σε επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, πρόγραμμα και άλλες υποδομές ύψους 3,45 εκατ.ευρώ, θα μπορούν να πληρώσουν ετήσια δόση 50.000 ευρώ, αντί των 3,5 εκατ. που προβλεπόταν για το 2020.

«Όπως στηρίχθηκε με ένα γενναίο πακέτο μέτρων όποιος είχε ανάγκη λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, έτσι θα στηριχθεί όλος ο κλάδος των ΜΜΕ για να προστατευθούν και οι θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Λιβάνιος.

Απαντώντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ευνοϊκής μεταχείρισης των καναλαρχών, θύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που λίγο πριν τις ευρωεκλογές, μείωσε τον φόρο διαφήμισης στα κανάλια από 20% σε 5%.

Για τη διάταξη με την οποία απελευθερώνονται οι αποδοχές των ασκούντων διοίκηση στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι αυτό κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου η δημόσια τηλεόραση να καταστεί ανταγωνιστική και να δοθούν κίνητρα ώστε να προσελκύσει ικανά στελέχη. «Κεντρικό παρουσιαστή με 1.100 ευρώ το μήνα δεν θα βρει», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τ’ άλλα, ο κ. Λιβάνιος γνωστοποίησε ότι με νομοτεχνική βελτίωση θα παραταθεί κατά έξι μήνες η προθεσμία ολοκλήρωσης του πλαισίου για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, που κανονικά έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραίες απαιτήσεις των καναλαρχών

«Ως προϊόν των ακραίων απαιτήσεων των καναλαρχών, στις οποίες εύκολα υποκύπτει η κυβέρνηση», παρουσίασε το νομοσχέδιο , η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, λέγοντας ότι συνεχίζεται η πολιτική των εξυπηρετήσεων που ξεκίνησε το νομοσχέδιο Πέτσα. Η κ.Γκαρά, έκανε λόγο «για δωράκια στους μεγάλους συμμάχους της κυβέρνησης, στους καναλάρχες», σημειώνοντας ότι με τις προς ψήφιση διατάξεις ,επιτείνεται ο έλεγχος και η εξαγορά της σιωπής των ΜΜΕ από την κυβέρνηση.

«Τα κανάλια έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, καθώς η κυβέρνηση τους έχει δώσει 150 εκατ. ευρώ», υποστήριξε στην ομιλία του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος μάλιστα, τα χαρακτήρισε «πληγή της Δημοκρατίας», με τον κ.Λιβάνιο να του απαντά ότι είναι «πηγή Δημοκρατίας».

Κίνημα Αλλαγής

Η Νάντια Γιαννακοπούλου εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε «άκρως προβληματική» τη ρύθμιση που ορίζει ότι στο προσωπικό των 400 ατόμων που πρέπει με βάση το νόμο Παππά να απασχολεί κάθε κανάλι, θα συμπεριλαμβάνονται και 60 άτομα που ανήκουν σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα οι εταιρείες που κάνουν εξωτερικές παραγωγές.

«Για ρυθμίσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγαλοκαναλαρχών και των μεγαλοεπιχειρηματιών των ΜΜΕ», έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, υποστήριξε ότι « το νομοσχέδιο είναι ένα ρεσιτάλ χαριστικών και αδιαφανών ρυθμίσεων», ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25,εξέφρασε την άποψη ότι « η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποτελεί το πλέον επίσημο δώρο της κυβέρνησης προς τα τηλεοπτικά μέτρα που την στηρίζουν».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις κοινοβουλευτικές εργασίες

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε χυδαία

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα....

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της άσκησε ο πρόεδρος του...