Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

«Βράζει» η Στυλίδα από τη φημολογία περί παραχώρησης παλαιού ξενοδοχείου στον Καραβόμυλο για τη φιλοξενία προσφύγων.

Η συγκεκριμένη συζήτηση ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο επί υπουργίας Μουζάλα, ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο lamiareport.gr,  το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο.

«Εμείς ως Δήμος Στυλίδας, δεν έχουμε καμία ενημέρωση και από κανέναν αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα», δηλώνει στο LamiaReport.gr o Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση του.

«Εμείς δεν είμαστε κατά της φιλοξενίας ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, αυτό όμως πρέπει να γίνεται στο κατάλληλο μέρος κατόπιν συνεννόησης όλων των εμπλεκομένων φορέων και το κυριότερο με μελέτη και αφού ενημερωθεί σωστά η τοπική κοινωνία.

Το μέρος που φέρεται να έχει επιλεγεί, είναι το πλέον ακατάλληλο και θάβει, κυριολεκτικά θάβει, ένα νευραλγικό κομμάτι του τουρισμού της Ανατολικής Φθιώτιδας, όπως είναι ο Καραβόμυλος», σχολιάζει και συνεχίζει: «Δίπλα υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα για την οποία καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσελκύσει τουρίστες από το εξωτερικό.

Υπάρχουν επίσης παραλίες με κάμπινγκ, καταστήματα εστίασης, που θα καταστραφούν από μία τέτοια κίνηση. Ποιος θα πηγαίνει για αναψυχή δίπλα στην δυστυχία;».
Ο δήμαρχος Στυλίδας καταγγέλει επίσης, ότι το κτίριο παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας. «Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να βάλει παιδιά μέσα κι οικογένειες;», αναρωτιέται ο Απόστολος Γκλέτσος, για να καταλήξει: «Όπως ήταν τεράστιο λάθος η εγκατάσταση των προσφύγων στις Θερμοπύλες ανάλογου μεγέθους λάθος θα είναι και μια τέτοια επιλογή.
Τονίζω όμως ότι οποιαδήποτε συζήτηση ή πρόταση γίνεται, δεν μπορεί να γίνεται εν κρυπτώ. Όχι με αυτόν τον τρόπο, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Αν γίνει θα είναι έγκλημα για τον τουρισμό μας και για τον τόπο μας γενικότερα και εμένα προσωπικά όσοι το επιδιώκουν θα με βρουν απέναντί τους».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άλλαξε άποψη ο Γκλέτσος για τον Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί

Άλλαξε εντελώς την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως προκύπτει...

Απόστολος Γκλέτσος: H ατάκα του για την οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη που δεν πέρασε στα ψιλά

Για την τηλεοπτική επιστροφή του Πέτρου Φιλιππίδη μέσω των επαναλήψεων της σειράς «50-50» στο...

Αποκλειστικό – Διευθυντής αστυνομικού τμήματος ο Γκλέτσος. Πότε ξεκινά υπηρεσίες…

Ο κύβος ερρίφθη. Το «Τμήμα Ηθών» θα αναβιώσει στον ΑΝΤ1 την επόμενη σεζόν και...

Γκλέτσος – Αρνείται τα πάντα για το κύκλωμα κοκαΐνης – “Όταν θα αποδειχτεί, θα τα ξαναπούμε…”

Kατηγορηματικά διαψεύδει ο Απόστολος Γκλέτσος την οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κύκλωμα κοκαΐνης που εξάρθρωσαν...