Ήδη, περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου και της Δυτικής Κρήτης επηρεάζονται από το μέτωπο του κυκλώνα, με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Ο κυκλώνας, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με αργή κίνηση και εξαιρετικά χαμηλές πιέσεις στο «μάτι» του, παίρνει πορεία προς το κεντρικό Αιγαίο και στην φωτογραφία, στην γκάλερι, μπορείτε να δείτε τις περιοχές που θα βρεθούν σε υψηλό κίνδυνο για την εκδήλωση ακραίων φαινομένων.

Πελοπόννησος, Αττική και Κυκλάδες, λοιπόν, είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» του κυκλώνα, κατά τη διάρκεια της πορείας του προς το Βόρειο Αιγαίο, ενώ τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι και τη Δευτέρα, όπου αναμένεται ο κυκλώνας να καταρρεύσει, χτυπώντας περιοχές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι για τις περιοχές που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, δεν αποκλείεται να δεχτούν τεράστια ύψη βροχής που μπορεί να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν τα 300 χιλιοστά σε μια περίοδο από 36 έως 48 ώρες. Όσο για τους ανέμους, η ταχύτητά τους ίσως ξεπεράσει και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.