Υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΝΔ ζητά τη διαγραφή Βουλευτή της ΝΔ!

823
Υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΝΔ ζητά τη διαγραφή Βουλευτή της ΝΔ!

Ένα περίεργο σκηνικό εξελίσσεται στην Καρδίτσα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία Κώστας Γκαβογιάννης εξέδωσε ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ζητάει να ελεγχθεί πειθαρχικά -και προφανώς να διαγραφεί από το κόμμα για παράβαση των κανόνων δεοντολογίας- ο τοπικός Βουλευτής Κώστας Τσιάρας.

Ο λόγος για αυτό το αίτημα ήταν το χρίσμα από τον Κώστα Τσιάρα και τον Λευτέρη Αυγενάκη του Βασίλη Τσιάκου ως επίσημου υποψήφιου Δημάρχου στην Καρδίτσα με τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να ακούγεται κάτι απλό -δύο στελέχη του κόμματος έχρισαν επίσημο υποψήφιο κάποιον για τη δημαρχία σε μια περιοχή- αλλά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υποστήριξε μόλις πριν λίγες μέρες δημόσια από την ΔΕΘ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης!

Τι ισχύει λοιπόν; Αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή αυτό που έκαναν Τσιάρας-Αυγενάκης; Είπε ψέματα ο πρόεδρος της ΝΔ ή αψηφούν τις εντολές του κορυφαία στελέχη του κόμματος;

Εντύπωση πάντως προκαλεί και η περίεργη αναφορά της επιστολής του Κώστα Γκαβογιάννη στον Λευτέρη Αυγενάκη, αφού ζητάει να ερευνηθεί αν υπάρχει κίνητρο πίσω από τις κινήσεις του γραμματέα του κόμματος και αν αντίστοιχη δραστηριότητα έχει αναπτύξει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας!

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία άμεσα ή σε δεύτερο χρόνο ή αν όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καθαρά για εντυπωσιασμό και δεν είχαν κάποια βάση αλήθειας…

Ολόκληρη η επιστολή του Κώστα Γκαβογιάννη προς το Κυριάκο Μητσοτάκη:

Ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είμαι από τους ανθρώπους που πραγματικά πιστεύουν στην νέα Ελλάδα που θέλετε να οικοδομήσετε. Έχω εμπιστοσύνη στο σχέδιό σας, αλλά και στο ήθος σας το οποίο προσπαθείτε να εμφυσήσετε στην παράταξή μας και να δημιουργήσετε πραγματικά τη « Νέα Δημοκρατία» που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Ασπάζομαι και εγώ το όραμά σας για τον τόπο, ειδικά σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου πολύ σωστά ο ίδιος προσωπικά ξεκαθαρίσατε ότι έχετε εμπιστοσύνη στις επιλογές των τοπικών κοινωνιών και ότι η παλαιοκομματική εμπλοκή των κομματικών στελεχών είναι μια κακή συνήθεια του παρελθόντος που πρέπει να αποβάλλουμε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν την απογοήτευσή μου όταν διαπίστωσα ότι υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος επενδύουν σε υποψηφιότητες μοιράζοντας αυθαιρέτως «χρίσματα» με στόχο το προσωπικό όφελος.

Ποια είναι η εξουσιοδότηση που έχουν οι κύριοι Τσιάρας και Αυγενάκης για να δίνουν δημόσια το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο της Καρδίτσας; Η δημόσια στήριξή τους σε έναν υποψήφιο δεν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα σας ακούσαμε να λέτε πριν από λίγες μόλις εβδομάδες από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης; Αν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κορυφαία στελέχη του κόμματος παραβαίνουν τις ρητές οδηγίες σας, γιατί να τις υπακούσουν τα στελέχη της βάσης; Αν η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει προσκολλημένη στις νοοτροπίες του παρελθόντος που βούλιαξαν την Ελλάδα, γιατί να αλλάξει νοοτροπία ο απλός οπαδός- ψηφοφόρος του κόμματος;

Διαβάστε επίσης:  Το Καλέντζι τίμησε τη μνήμη του Α. Παπανδρέου

Είναι προφανές ότι ο κύριος Τσιάρας επενδύει σε μία υποψηφιότητα για τη Δημαρχία στην πρωτεύουσα της εκλογικής του περιφέρειας προκειμένου να κερδίσει έδαφος έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων. Είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Είναι ο Δήμαρχος ένα ακόμα στέλεχος στον προεκλογικό αγώνα ενός Βουλευτή ή είναι ένας θεσμός που αξίζει τον σεβασμό μας;

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κύριος Τσιάρας θα πρέπει να κριθεί για τις συγκεκριμένες «πρωτοβουλίες» του από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, διαφορετικά – επιτρέψτε μου την εκτίμηση- η κατάσταση θα ξεφύγει όχι μόνο στην Καρδίτσα αλλά σε όλη την επικράτεια.

Θεωρώ επίσης ότι εξηγήσεις θα πρέπει να δοθούν και από τον Γραμματέα της ΠΕ του κόμματος καθώς είναι διάχυτη η εντύπωση ότι ανάλογες «πρωτοβουλίες» έχει αναπτύξει σε πολλές περιοχές και στην υπόλοιπη χώρα αλλά και γιατί πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο κίνητρο για την παραβίαση των ρητών εντολών σας.

Ο κίνδυνος από την ατιμωρισία τέτοιων περιπτώσεων είναι πασιφανής. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια αλλαγή στην νοοτροπία μας απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο την χρησιμοποιούμε για μικροκομματικά παιχνίδια και για προσωπικά συμφέροντα. Αυτή η Τοπική Αυτοδιοίκηση των κυρίων Τσιάρα και Αυγενάκη δεν έχει σχέση με αυτή που περιγράψατε στην 83η ΔΕΘ και δεν είναι αυτή την οποία όλοι μας ονειρευόμαστε για την Ελλάδα του αύριο.

Χωρίς να θέλω να σας κάνω υποδείξεις για το τι πρέπει να πράξετε, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταγγείλω τη συμπεριφορά των δύο διακεκριμένων στελεχών του κόμματός μας και στενών συνεργατών σας (άλλωστε για κάθε πράξη τους επικαλούνται το όνομά σας) και να ζητήσω ως μέλος του κόμματος και ως πολίτης που πιστεύει όσα διακηρύσσετε με τον πολιτικό σας λόγο, να γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις σας από τα στελέχη μας.

Γνωρίζω ότι είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση και ότι οι εμπλεκόμενοι είναι άμεσοι συνεργάτες σας. Πιστεύω όμως στην ειλικρίνεια του λόγου, των προθέσεών σας και του οράματός σας για μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση και είμαι βέβαιος ότι θα φανείτε αντάξιος των υψηλών προσδοκιών που έχει από εσάς όλη η Ελλάδα.

Με εκτίμηση,

Κώστας Γκαβογιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας