Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Παυλόπουλος: Ανηφορικός πλην όμως ελπιδοφόρος ο δρόμος του εθνικού μας μέλλοντος (VIDEO)

Την ανάγκη για εθνική ενότητα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η χώρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας το πρωί στην Τήνο, μετά τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι οφείλουμε «ενωμένοι και αποφασισμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό, πλην όμως ελπιδοφόρο, δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος. Τον δρόμο που χάραξαν, ούτως ή άλλως, οι αγώνες και το πνεύμα των προγόνων μας προσδίδοντας στη Δύση, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τ’ ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχο Ε. Αποστολάκη, έφτασε το πρωί στην Τήνο με τη φρεγάτα του Π.Ν. «Έλλη». Στη συνέχεια, με πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνθηκε στο σημείο βύθισης του καταδρομικού «ΕΛΛΗ», το 1940, όπου έρριψε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.

Στη συνεχεία ο Πρόεδρος μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας ως την Πλατεία Παντανάσσης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Για τους Έλληνες, το θαύμα του Δεκαπενταύγουστου συντελείται παντού. Από τις μεγάλες εκκλησιές και τις πάνδημες λαοσυνάξεις ως τα μοναχικά προσκυνήματα στα ταπεινά ξωκλήσια, που είτε στεφανώνουν τις βουνοκορφές είτε κοσμούν σαν λευκές ψηφίδες τις ατέλειωτες ακτές της πατρίδας μας. Μεσ’ απ’ αυτό το άφατο θαύμα νοιώθουμε στιβαρό και αδιάλειπτο τον κοινό σφυγμό του Έθνους και της Ορθοδοξίας».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Τήνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Στο Ιερό Νησί της Τήνου, που σήμερα μάς δέχεται φιλόξενο, ο Δεκαπενταύγουστος αποκτά για τον Ελληνισμό μιαν ιδιαίτερη ιστορική διάσταση. Και τούτο γιατί εδώ το θαύμα της Πίστης αναβλύζει και από τις, πάντα ζωντανές, μνήμες αλλά και τα συντρίμμια της “Έλλης”, ο τορπιλισμός της οποίας σήμανε, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, την έναρξη του αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Ήτοι του αγώνα για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία που, τηρουμένων βεβαίως των ιστορικών αναλογιών, συνεχίζεται –και πρέπει να συνεχίζεται- δίχως διακοπές και δίχως εκπτώσεις, υπό συνθήκες άρρηκτης σύμπνοιας και υπεύθυνης συμπόρευσης».

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «ΤINOS BEACH», που παραθέτει προς τιμήν του η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει αργά το μεσημέρι από την Τήνο με τη φρεγάτα του Π.Ν. «Έλλη».

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ

Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία χιλιάδων πιστών γιορτάζεται στην Τήνο η Μεγαλόχαρη. Παρόντες στο νησί της Παναγίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας, επιβιβάστηκε στην τορπιλάκατο Σταράκης, από όπου κατευθύνθηκε στα ανοιχτά του λιμανιού της Τήνου και στο σημείο του τορπιλισμού του αντιτορπιλικού Έλλη, πριν από 75 χρόνια τον Δεκαπενταύγουστο του 1940.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο του Έλλη, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων ναυτών και αξιωματικών του αντιτορπιλικού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε αμέσως μετά στον Ναό της Ευαγγελίστριας όπου παραβρέθηκε στην αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου στο πλαίσιο του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρακολούθησε ευλαβικά μαζι με το πλήθος των πιστών τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καν συζήτηση περί αλλαγής αμυντικής πολιτικής

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά με σεβασμό στους Έλληνες φορολογούμενους και δεν υπάρχει...