Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Χρυσές Σφαίρες: Σάρωσε τα βραβεία η ταινία «The Revenant»

Σε θρίαμβο της ταινίας The Revenant (Η Επιστροφή) εξελίχθηκε η τελετή απονομής των 73ων Χρυσών Σφαιρών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λος Άντζελες.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, ο σκηνοθέτης της Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ ο πρωταγωνιστής, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον ήθελαν φαβορί και απέσπασε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία.

Ο μεξικανός σκηνοθέτης είχε τιμηθεί πέρυσι με το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία Birdman.

Υποψήφιοι για τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία ήταν μαζί με τον ΝτιΚάπριο, οι Έντι Ρεντμέιν, Ουίλ Σμιθ, Μάικλ Φασμπέντερ και Μπράιαν Κράνστον.
Η αμερικανίδα ηθοποιός Μπρι Λάρσον τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία για τον ρόλο της στην ταινία Room. Κατά την παραλαβή του βραβείου της, η 26χρονη ηθοποιός έπλεξε το εγκώμιο του Τζέικομπ Τρεμπλέι, του 9χρονου συμπρωταγωνιστή της.

Υποψήφιες για την Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου ήταν μαζί με την Λάρσον, οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Σαοΐρζ Ρόναν και Αλίσια Βίκαντερ.

Με τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Ουίνσλετ για τον ρόλο της στην ταινία Steve Jobs. Η 40χρονη ηθοποιός ήταν υποψήφια για το βραβείο μαζί με τις Τζέιν Φόντα, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Έλεν Μίρεν και Αλίσια Βίκαντερ.

Τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο 69χρονος ηθοποιός Σιλβέστερ Σταλόνε για την ταινία Creed, στην οποία ενσαρκώνει έναν πρώην πρωταθλητή του μποξ. «Αυτό που κάνει τον Ρόκι τόσο ανθρώπινο είναι ότι είναι τόσο ατελής» δήλωσε ο Σταλόνε σε δημοσιογράφους.

Χρυσή Σφαίρα κέρδισε και η Lady Gaga, η οποία παρέλαβε συγκινημένη το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για τον ρόλο της στη σειρά American Horror Story.
Τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ κέρδισε η ταινία The Martian (Η Διάσωση)του Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώ ο Ματ Ντέιμον κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία για τον ρόλο του στην ίδια ταινία, στην οποία υποδύεται έναν αστροναύτη που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος στον Άρη.

 

Η νεαρή αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία της στην ταινία Joy. Η 25χρονη ηθοποιός έχει ήδη τιμηθεί με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2013 για την ερμηνεία της στην ταινία Οδηγός Αισιοδοξίας και πάλι του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.
Τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων κέρδισαν Τα μυαλά που κουβαλάς (Inside Out). «Πιστεύαμε ότι το να μεγαλώνεις είναι δύσκολο και ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το θέμα μιας ταινίας» σχολίασε κατά την παραλαβή του βραβείου ο Πιτ Ντόκτερ, ο οποίος μαζί με τον Ρόνι Ντελ Κάρμεν σκηνοθέτησαν την ταινία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ατομική έκθεση: Νάνσυ Ναουμίδου – Απέραντο Γαλάζιο

Το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30  θα γίνουν τα εγκαίνια - vernissage της ατομικής έκθεσης της εικαστικού Νάνσυ Ναουμίδου με θέμα «Απέραντο...

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα; Τι αναφέρει έρευνα του ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο,...
Μουσείο Μπενάκη: Νέος βανδαλισμός με λάδι σε εκθέματα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Απριλίου εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1931.... Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη. Ιδρύθηκε το 1929 από τον Αντώνη Μπενάκη στην μνήμη του πατέρα του Εμμανουήλ Μπενάκη και στεγάζεται...

Μαύρο, εύφορο χώμα, γεμάτο ψάρια: Στο άγριο, ελληνικό νησί της πρωτόγονης ζωής, η τεχνολογία...

Ένας ιερός επίγειος παράδεισος Αν και η απόσταση που χωρίζει τα νησιά είτε από το λιμάνι της Ζακύνθου είτε από αυτά της δυτικής Πελοποννήσου είναι...
σπάνιο ηχητικό, Δημήτρης Μητροπάνος,

Δημήτρης Μητροπάνος: 12 χρόνια από το θάνατο του

Στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή και ο Δημήτρης Μητροπάνος και το ελληνικό πεντάγραμμο έγινε φτωχότερο. Ακόμα και σήμερα, οι διαχρονικές του επιτυχίες "Θες", "Σβήσε...

Γιατί απέτυχε η Ελληνική δημοκρατία; ( βιντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=qStGrn4nxXI&t=174s&ab_channel=%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7
Δελφούς, ανακαλύπτεται, Ηνίοχος,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Απριλίου ανακαλύπτεται το άγαλμα του Ηνιόχου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1896 ανακαλύπτεται στους Δελφούς το περίφημο άγαλμα του Ηνιόχου.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να...

Τσέρνομπιλ: 36 χρόνια από την καταστροφή – Πως συνέβη το πυρηνικό ατύχημα(βίντεο)

Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ είναι το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Απριλίου ανακαλύπτεται ο Ερμής του Πραξιτέλη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1877... Ανακαλύπτεται στην Ολυμπία από Γερμανούς αρχαιολόγους ο Ερμής του Πραξιτέλη.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων,...