Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
14.3 C
Athens

Debate: Απαντήσεις Β. Μεϊμαράκη σε θέματα εσωτερικής πολιτικής

Α’ Κύκλος: Εσωτερική πολιτική

Περί συγκυβέρνησης – συνεργασίας

«Πρέπει να υπάρξει μία μίνιμουμ συνεργασία σε επίπεδο προγραμματικής βάσης, προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση.
Ζήτησα με τον κ. Τσίπρα να έχουμε κοινό προγραμματισμό σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως στην εφαρμογή των όρων που ο ίδιος υπέγραψε. Η συνεργασία δεν είναι θέμα προσώπων.
Δεν ζητάει κανείς να αφομοιώσει ο ένας τον άλλον. Μπορούμε να συγκροτήσουμε μία εθνική ομάδα, απαιτείται περισσότερη συνεργασία.
Οφείλουμε να έχουμε ανθρώπους που θα στηρίξουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.  Μπορούμε να προτείνουμε σε ανθρώπους από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά και από την κυβέρνηση Τσίπρα, να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση».

Περί διαφάνειας

«Μην μας κάνουν μαθήματα περί διαπλοκής κάποιοι που δεν έφεραν ούτε ένα νομοσχέδιο για τη διαπλοκή.  Μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας ένα μέτρο που έφερε; Το μόνο που έκανε είναι ότι κατάργησε τη διαύγεια. Έφερε στη Βουλή έναν νόμο για τα ΜΜΕ χωρίς να τον περάσει.
Τι περιμένει; Θέλει απλά να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας έχει ρίξει χαμηλά το επίπεδο, επειδή ενδεχομένως έχει γίνει μνημονιακός.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι είστε διαπλεκόμενος μέχρι το μεδούλι. Εμείς εισπράξαμε 35 εκατ. από τη λίστα Λαγκάρντ, εσείς μηδέν».

Ανάπτυξη

«Όσον αφορά στην ανάπτυξη, ο κ. Τσίπρας έδιωξε κάθε επένδυση.
Δεν προχώρησε η Cosco, τα αεροδρόμια, οι Σκουριές. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα.
Ακόμα και τα έργα σε οδικούς άξονες σταμάτησαν, γιατί δεν υπήρχε ρευστό. Ο κ. Τσίπρας μπερδεύει τα στοιχεία για την ανάπτυξη. Παραμένει ο πρωθυπουργός με τον μεγαλύτερο αριθμό ανέργων.
Εμείς δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο. Στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
«Το μνημόνιο φέρει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου. Μόνο επί Τσίπρα έπεσαν στο τραπέζι οι ομαδικές απολύσεις και τις υπέγραψε».

«Πρέπει να συνεννοηθούμε με τον κ. Τσίπρα. Γα την αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει δύο βουλευτές, αλλά 32. Ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια ήταν στο 3%. Εφόσον η χώρα μπει στην κανονικότητα δεν θα υπάρξουν αυτά τα ποσοστά»

«Άδεια ταμεία»

Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Τσίπρα ότι τον Ιανουάριο βρήκαν άδεια ταμεία, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «λέει ψέματα. Γιατί  ζήτησε παράταση, χωρίς να πάρουμε ρευστό; Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα το Grexit.  Ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι έκανε πίσω».

«Εμείς διδαχθήκαμε από τα λάθη μας. Με νέους ανθρώπους, ικανούς, άξιους, θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και θα εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις.

ΕΝΦΙΑ

«Η ΝΔ έχει παραδεχθεί πως πράγματι περιέχει αδικίες και πρέπει να φορολογηθούν κάποιες μεγάλες εκτάσεις.  Ήμασταν έτοιμοι αλλά ήρθαν οι εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα τον καταργήσει και τελικά, τον εφάρμοσε.
Εγώ δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θέλω να σας κοιτάω στα μάτια μετά τις εκλογές.
Με το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, οι πόροι που θα αποδεσμευτούν από το πιθανό πλεόνασμα, θα αξιοποιηθούν για τη μείωση των φόρων».

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ευρωεκλογές: “Κλείδωσαν” οι υποψηφιότητες Μεϊμαράκη, Ασημακοπούλου, Αυτιά, Δήμα, Κοτανίδου

Οριστικοποιήθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι και πάλι υποψήφιος...

Κ. Μπακογιάννης: Η Αθήνα δεν προχωράει με συνθήματα – Χ. Δούκας: Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η Αθήνα είναι καθαρότερη από ποτέ. Είναι καθαρή;...

Την Τετάρτη το debate Μπακογιάννη – Δούκα

Την Τετάρτη, στις 21.15 το βράδυ θα γίνει στην ΕΡΤ το debate ανάμεσα στους...

Debate ζητάει ο Μπακογιάννης

Επιστολή στην ΕΡΤ έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζητώντας να πραγματοποιηθεί τηλεμαχία με...