Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών με ταχύπλοο σκάφος – Συνελήφθησαν 10 άτομα

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο με ταχύπλοα σκάφη εξαιρετικών δυνατοτήτων στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τρίτων χωρών, εξάρθρωσε το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή.

Η επιχείρηση -κατά την οποία κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνων και έχουν συλληφθεί έως τώρα 10 άτομα- είχε ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής 24/11 όταν ταχύπλοο σκάφος εντοπίστηκε να προσεγγίζει τις αλβανικές ακτές.

Το εν λόγω σκάφος που παρακολουθείτο εδώ και καιρό αφού παρέλαβε φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και άρχισε η καταδίωξή του από σκάφος του λιμενικού . Υπήρξε εμπλοκή και ανταλλαγή πυρών μεταξύ των επιβαινόντων του ταχύπλοου με το σκάφος του λιμενικού που είχε ως αποτέλεσμα στελέχη του σώματος, λόγω των επικίνδυνων ελιγμών να πέσουν στη θάλασσα και να τραυματιστούν ελαφρά.

Βραδινές ώρες του Σαββάτου 25/11 το ταχύπλοο με τις ναρκωτικές ουσίες μετά από συνεχή επιχείρηση καταδίωξης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Κέας μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της μονάδας υποβρυχίων αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο του λιμενικού.

Οι συνθήκες της καταδίωξης ήταν δύσκολες λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ταχύπλοου που έφερε τρεις εξωλέμβιους κινητήρες 350 ίππων και πραγματοποιούσε συνεχείς ελιγμούς, αλλά και του σκότους που επικρατούσε. Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Ιταλίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο.

Στη συνέχεια, το ταχύπλοο σκάφος μαζί με τους συλληφθέντες και τις κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες συνοδεία περιπολικού σκάφους του λιμενικού με στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, οδηγήθηκε στο λιμένα Πειραιά. Ενας εκ των τριών συλληφθέντων διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” για προληπτικούς λόγους.

Επίσης κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που εξελίχθηκαν παράλληλα συνελήφθησαν και έτερα μέλη με διακριτούς ρόλους στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων μέχρι στιγμής σε δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ιταλοί , ένας Βούλγαρος και ένας Έλληνας.

Για την υπόθεση οι υπηρεσίες του λιμενικού σώματος αναζητούν και άλλα άτομα ενώ σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της καταδίωξης οι επιβαίνοντες του ταχύπλοου που μετέφερε τα ναρκωτικά έριξαν στη θάλασσα οπλισμό, ναρκωτικές ουσίες καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Πέραν από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μέχρι τώρα, ένα ταχύπλοο σκάφος με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος και ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, όπλα και άλλα.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου με εταίρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους ως προς την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη, ενώ προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός συνεχάρησαν τον Αρχηγό του Λιμενικού Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη και τα στελέχη του σώματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conferene League

Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα την βρετανική ομάδα (σ.σ την είχαν νικήσει με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ) και έγραψαν ιστορία,...
Τέλος οι έντυπες κάρτες καυσαερίων

Έρχονται βαριά πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και για όσα δεν “πέρασαν” ΚΤΕΟ – Καθιερώνονται...

Βαρύτατα πρόστιμα από την εφορία,και όχι μόνο από την τροχαία όταν εντοπίζονται σε τυχαίο έλεγχο, θα πρέπει να αναμένουν το προσεχές χρονικό διάστημα όσοι...

Βύρωνας: Πυροβόλισαν ζευγάρι, νεκρός ο άνδρας – Το παιδί τους είδε το τραγικό σκηνικό

Πυροβολισμοί στον Βύρωνα με ένα νεκρό και μια γυναίκα τραυματισμένη. Μαφιόζικη εκτέλεση στην περιοχή του Βύρωνα. Ένας 32χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής έχασε τη ζωή του από...

Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο...

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Ουάσιγκτον απείλησε, για πρώτη φορά, να σταματήσει τις παραδόσεις όπλων...

Φορολογικές δηλώσεις: Μαζικές επιστροφές φόρου σε συνταξιούχους

Δικαιούχοι επιστροφών φόρου εισοδήματος είναι φέτος εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν απέκτησαν πέρυσι εισοδήματα από άλλες πηγές, καθώς οι φόροι που παρακρατήθηκαν από τα...
ΑΠΟΨΗ: Η ψήφος των ευρωεκλογών αποτελεί τομή

Ευρωεκλογές 2024: Από την Πέμπτη η αποστολή του υλικού στους ψηφοφόρους με την επιστολική...

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης του Πάσχα η εκτύπωση του εκλογικού υλικού που θα λάβουν στον προσωπικό τους χώρο οι 202.515 ψηφοφόροι που ενεγράφησαν...

Αναβρασμός στα ξένα πανεπιστήμια: Κύμα αντιδράσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη κατά του πολέμου στη Γάζα

Το κίνημα αλληλεγγύης, κυρίως στην Παλαιστίνη και κατά του πολέμου στην Γάζα εξακολουθεί να ταράζει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις και πολλοί τραυματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο George Washington στην...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των...

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Mπέος

Στην σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου προχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, μετά...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...

Αρκαδία: Συνελήφθη 53χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Ένας 53χρονος συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, για ενδοοικογενειακή βία. Σε...