Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
26.4 C
Athens

Ιστορική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conferene League

Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα την βρετανική ομάδα (σ.σ την είχαν νικήσει με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ) και έγραψαν ιστορία, γεμίζοντας με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του συλλόγου, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια πολύ σπουδαία εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που έβγαλε νοκ-άουτ το φαβορί της φετινής διοργάνωσης   και σε λίγες εβδομάδες θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Εκεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν δέχθηκαν πίεση από τους αντιπάλους τους στην αρχή του αγώνα, αλλά αντίθετα μπήκαν αυτοί στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει στο 10’.

Οι Άγγλοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν και είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με ένα δυνατό σουτ του Μπέιλι, το οποίο απέκρουσε ο Τζολάκης.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην υπόλοιπη διάρκειά του με τους φιλοξενούμενους να κάνουν εύκολα λάθη, να είναι νευρικοι και να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Ο Ολυμπιακός με το συνολικό σκορ στο 5-2 έπαιζε συντηρητικά και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Για κάποιες λεπτομέρειες ο Ελ Κααμπί και ο Μασούρας δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αλλά ο Μαροκινός στο 78’ έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από γέμισμα του Τζολάκη, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Μαρτίνες, βρήκε δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον βοηθό, αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη και ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Έσε, Ιμπόρα (73′ Όρτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας (86′ Κέσλερ-Χέιντεν), Κάρλος (65′ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (86′ Μάνροου), Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Γουότκινς.

Φορτούνης: «Κάναμε έναν άθλο, πάμε να το σηκώσουμε»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, μετά τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Conference στάθηκε στον άθλο των ερυθρόλευκων να βρεθούν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κώστας Φορτούνης στην κάμερα της Cosmote TV:

«Αυτή τι στιγμή δε το έχω συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει, είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα.

Κάναμε έναν άθλο. Παίξαμε κόντρα σε μία καταπληκτική ομάδα, παίξαμε καλύτερα και στα δύο ματς, το αξίζαμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο τους περιμένουμε στον τελικό. Είχαμε καλή τακτική, ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή, μας βοήθησαν πάρα πολύ τα γκολ του Ελ Κααμπί κάναμε έναν άθλο και πάμε να το σηκώσουμε».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Μέχρι το τέλος του χρόνου παραδίδουμε το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την...

Παναθηναϊκός: Απέδειξε σε 90 λεπτά πόσο λάθος έκαναν Ιβάν και Τερίμ

Αν υπάρχει μια φράση που ακούστηκε φέτος πολύ στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, είναι «γιατί δεν παίζει βασικός αυτός ο παίκτης;». Και ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να...

«Όταν ο ουρανός της Τραπεζούντας σκοτείνιασε»: Aνατριχιαστική μαρτυρία για την Γενοκτονία των Ποντίων

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ – Πόνος. Βασανισμός. Θάνατος. Νεκροί. Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί. Το πρώτο μαζικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, έτσι όπως ορίστηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα,...

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το παρασκήνιο της συνάντησης στην Άγκυρα

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα ήταν η τέταρτη μέσα σε μόλις δέκα μήνες και όπως είπε στις...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 20/5/2024

Αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις περιλαμβάνει το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 03:00 COSMOTE SPORT 4 HD Ντένβερ Νάγκετς...

Εισφορές στις επικουρικές συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν μπόνους από 40 ευρώ έως 289 ευρώ

Μπόνους από 40 ευρώ μέχρι και 289 ευρώ αναμένεται να λάβουν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι από τις διπλές εισφορές που κατέβαλαν στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης Παράλληλα...

Νεκροί ο Πρόεδρος Ραϊσί και ο ΥΠΕΞ Αμιραμπντολαχιάν, μεταδίδουν ΜΜΕ του Ιράν – Επέβαιναν...

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο 63χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί, που εξελέγη το 2021, ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που βρέθηκε να...

Ολυμπιακός: 49 οπαδοί θα πάρουν εισιτήριο για τον τελικό του Conference League

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τους φίλαθλους της ότι για τα εισιτήρια του τελικού του...

Tελικός Conference League: Κλείνουν όλα τα σχολεία και Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύουν στις 29 Μάϊου στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής...

Ο Ολυμπιακός “γκρέμισε” την ΑΕΚ από την κορυφή

Ο Ολυμπιακός «γκρέμισε» την ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν από...