Θα έχετε καλύτερο ύπνο, αν τα κατοικίδια κοιμούνται μαζί σας

14
καλύτερος ύπνος, κατοικίδια,

Νέα έρευνα από την Mayo Clinic, στην Αριζόνα, βρήκε ότι αφήνοντας τους σκύλους να κοιμηθούν στην κρεβατοκάμαρα, αυτό βοηθά τους ανθρώπους να έχουν έναν καλύτερο ύπνο τη νύχτα.

Έχει αποδειχθεί ότι αφήνοντας τα κατοικίδια ζώα να κοιμούνται στο δωμάτιό σας τις νύχτες δεν είναι μόνο κάποιες ωραίες ώρες για αυτά, κάνει καλό και σε σας.

Οι ερευνητές μελέτησαν 40 ενήλικες, που δεν παρουσίαζαν διαταραχές ύπνου, μαζί με τα σκυλιά τους, σε ένα χρονικό διάστημα πέντε μηνών, παρακολουθώντας τις δραστηριότητές τους για επτά νύχτες.

Διαπίστωσαν ότι ο ύπνος στο ίδιο δωμάτιο με τον σκύλο τους, βοήθησε τους ανθρώπους να κοιμηθούν καλύτερα, ανεξάρτητα από τη ράτσα του ζώου τους.

Βέβαια, τα ευρήματα ισχύουν μόνο εάν ο σκύλος σας κοιμάται στο υπνοδωμάτιό σας αλλά όχι κάτω από τα σκεπάσματά σας. Αφήστε τα κατοικίδιά σας να κοιμούνται σε ένα μαξιλάρι στα πόδια του κρεβατιού ή εκεί κοντά.

Διαβάστε επίσης:  Αληθινές ιστορίες: Ένας θάνατος χάρισε επτά ζωές

Αν όμως το κατοικίδιό σας μοιραστεί μαζί σας το κρεβάτι, είναι πολύ πιθανόν να μειωθεί η ποιότητα του ύπνου σας, καθώς οι γάτες και οι σκύλοι κινούνται και μπορεί πολύ εύκολα να διακοπεί ο ύπνος σας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα οφέλη που προκύπτουν από την άδεια που τους δίνετε να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, έχει να κάνει με μια αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι αν αφήσουν τα κατοικίδια ζώα τους στην κρεβατοκάμαρα, θα προκληθεί αναστάτωση», ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Δρ Λόις Κραν (Lois Krahn). «Διαπιστώσαμε ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν άνεση και αίσθημα ασφάλειας από τον ύπνο παρέα με τα κατοικίδια ζώα τους».

Πηγή: snoopit24.com