Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία drones στην στρατιωτική παρέλαση …

387

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση προς τιμήν της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, αναφέρει σύσσωμος ο ρωσικός τύπος .

Χιλιάδες θεατές παρέστησαν στην παρουσίαση του ελληνικού στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και στην παρέλαση των χερσαίων δυνάμεων , λόγω της επετείου αποτίναξης του Οθωμανικού ζυγού.

Η Ελλάδα γιορτάζει την εθνική εορτή της με την Ημέρα της Ανεξαρτησίας που είναι η 25η Μαρτίου 1821 , ημέρα κατά οποία άρχισε και στην συνέχεια κορυφώθηκε, με την απελευθέρωση της χώρας από τον αβάσταχτο καθεστώς της στυγερής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναφέρει το Ria Novosti.

Κατά παράδοση, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση, παρουσία της ηγεσίας της χώρας, καθώς και χιλιάδων θεατών.

Φέτος στην παρέλαση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ελληνικά drone, τύπου Sperwer. Πρόκειται για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που κατασκευάζονται στην Γαλλία, για τον ελληνικό στρατό, όπως και το drone τύπου Pegasus, που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής εορτής κάλεσε όλους τους Έλληνες να θυμηθούν τα ιδεώδη της δημοκρατίας, να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να υλοποιήσουν ένα ενιαίο μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:  Σάλος στην Ρόδο: Ο σύζυγος κρυφτηκε στη ντουλάπα και περίμενε τη γυναίκα του!

«Είναι καθήκον μας να αφήσουμε μια κληρονομιά ελπίδας και ενός μέλλοντος ευοίωνου , και όχι τα δικά μας λάθη», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επισημαίνεται μέρα που είναι η σημερινή, την συμβολή της ρωσικής ομοσπονδίας , με τα λάθη της και τα καλά της στην απελευθέρωση της Ελλάδος.

Από την παροχή οπλισμού , την υποκίνηση εξεγέρσεων κατά των Οθωμανών μέχρι την ναυμαχία του Ναυαρίνου , η Ρωσία αλλά και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις ( Γαλλία και Βρετανία) βοήθησαν τα μέγιστα στην δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους το 1832.