Ντράγκι: Η ΕΚΤ επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

74
Ντράγκι: Όλα ανοιχτά για νέο μνημόνιο

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την επιθυμία της ΕΚΤ να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και δεν έκρυψε τις ανησυχίες του σχετικά με τη βιωσιμότητα ελληνικού δημόσιου χρέους.

Όπως επισήμανε ο Μ. Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου: «Είναι ευρύτερα αποδεκτό τώρα ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Στην απάντηση του ο επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα:

Από την πλευρά της ΕΚΤ η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή, με δεδομένη την τεχνογνωσία του στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση οικονομικών προγραμμάτων βοήθειας

Διαβάστε επίσης:  Πετρόπουλος: Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ

Στη συνέχεια, ο Ντράγκι σημείωσε: «Η ΕΚΤ δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του ΔΝΤ, όσον αφορά μία πιθανή μελλοντική συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα».

Κλείνοντας ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε αναφερόμενος στο θέμα του χρέους:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα στην ακρόασή μου ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και οι ηγέτες της Ευρωζώνης σαφώς αναγνώρισαν αυτές τις ανησυχίες, ιδιαίτερα με το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου 2015. Εξέφρασαν, επίσης, τη βούλησή τους να εξετάσουν, μετά από μία επιτυχή πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, εάν είναι αναγκαίο, πιθανά πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους».