Πάνω από 2.000, τελικά, οι νεκροί στο ποδοπάτημα της Μέκκα

109
ΜΕΚΚΑ: Εκατομμύρια κόσμου για το προσκύνημα

Τους 2.070, τουλάχιστον, έφτασαν οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα της Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters.

Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τον απολογισμό που έχουν ανακοινώσει οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει δεχτεί σκληρές επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πλέον πολύνεκρη τραγωδία στην ιστορία του ετήσιου προσκυνήματος των μουσουλμάνων, την 24η Σεπτεμβρίου.

Ο νέος απολογισμός, με βάσει πληροφορίες που συγκέντρωσε από τις αρχές στο Ριάντ, τις θρησκευτικές αρχές και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης των χωρών καταγωγής των θυμάτων, σημαίνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει σημειωθεί στο προσκύνημα.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 Σεπτεμβρίου

Ο επίσημος απολογισμός των αρχών της Σαουδικής Αραβίας που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο μέρες μετά το περιστατικό, έκανε λόγο για 769 νεκρούς και 934 τραυματίες και δεν έχει επικαιροποιηθεί έκτοτε. Το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει αναφέρει πως οι διαφορές στον αριθμό των νεκρών μπορεί να κυμαίνεται από χώρα σε χώρα, υπολογίζοντας προσκυνητές που πέθαναν από φυσικά αίτια.

«Όλες οι λεπτομέρειες για αυτό το θέμα θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της επιτροπής», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, κληθείς να σχολιάσει τον απολογισμό του Reuters.