Πέθανε ο παραγωγός των Beatles, George Martin

95

Ο George Martin, δισκογραφικός παραγωγός των Beatles, ο οποίος ήταν γνωστός ως το «πέμπτο μέλος των Beatles», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε με μήνυμα στο Twitter ο Ringo Starr αλλά και o γιός του John Lennon και της Yoko Ono, Sean Ono Lennon.
Έχοντας τον τίτλο του «πέμπτου Σκαθαριού», ο Martin ήταν ο άνθρωπος που είχε κάνει τις παραγωγές σε όλες τις δουλειές του θρυλικού συγκροτήματος, εκτός από το «Let It Be», του οποίου την παραγωγή είχε κάνει ο Phil Spector.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1926, ο Martin σπούδασε πιάνο και όμποε. Στη δεκαετία του ’50 ηχογράφησε αρκετές jazz και lounge δουλειές για την «Parlophone Records» της οποίας ήταν επικεφαλής όταν πρώτη φορά άκουσε το demo των «Σκαθαριών», το 1962.
Εκτός από τις παραγωγές του με τους Beatles, ο Martin κέρδισε πολλά βραβεία Grammy για τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως οι Gerry and the Pacemakers, η Shirley Bassey και η Cilla Black.
Η καριέρα του διήρκεσε επτά δεκαετίες και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς. Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα πιο δημιουργικά ταλέντα της μουσικής. Απέκτησε τον τιμητικό τίτλο του Sir το 1996.

Διαβάστε επίσης:  Στο Βατικανό ο Οικ.Πατριάρχης – Θα συναντηθεί με τον Πάπα