Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.4 C
Athens

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Το έγκυρο TradeWindsnews.com δημοσιεύει την είδηση λέγοντας ότι οι αρχές εντόπισαν την κοκαΐνη σε 570 δέματα, βάρους 850 κιλών, στο πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping που διοικεί ο Παναγιώτης Λασκαρίδης το οποίο έχει σημαία Λιβερίας.


Π. Λασκαρίδης

Τα πακέτα εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στους αγωγούς εξαερισμού του πλοίου που έπλεε ανοικτά της πόλης της Βενετίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κανένας από τους ναυτικούς δεν συνελήφθη αλλά γίνονταν συνεχείς έρευνες στο πλοίο, έρευνες οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη.

Σύμφωνα με το νηολόγιο, το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου, έφτασε στις 17 Απριλίου ανοικτά της Βενετίας και παρέμεινε αγκυροβολημένο εκεί το πρωί της Παρασκευής.


Το στίγμα του πλοίου από το Marine Traffic

Στο δημοσίευμα που συνοδεύεται και από βίντεο, τονίζεται ότι τα πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια γίνονται συχνά στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συμμορίες και χωρίς να το γνωρίζουν οι ναυτικοί και οι πλοιοκτήτες.




Τον προηγούμενο μήνα, η Europol ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, που «εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες».

Έκθεση αποκαλύπτει ότι συγκεκριμένη τακτική ολοένα και αυξάνεται από το 2018 όταν το λιμάνι του Ρότερνταμ ανακάλυψε ότι τα εμπορευματοκιβώτια έλειπαν, βρέθηκαν σε λάθος μέρη ή είχαν πεταχτεί.

Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένα πρόσωπα προκειμένου να δώσουν τα μοναδικά στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά. 

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι γνωστή ως «PIN code fraud», δηλαδή η απάτη του κωδικού PIN, καταλήγει το δημοσίευμα.
Στη Σικελία

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, Il Fatto Quotidiano, οι ερευνητές της οικονομικής αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ανακάλυψη των 850 κιλών κοκαΐνης την Πέμπτη να συνδέεται με αυτό που συνέβη στα ανοιχτά της Σικελίας πριν από μερικές ημέρες.

Συγκεκριμένα, η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών, συνολικά 2 τόνους κοκαϊνης που επέπλεαν στα ανοικτά της Κατάνιας.

Ηταν συσκευασμένα σε 1.600 μικρά πακέτα, τα οποία ήταν αδιάβροχα και δεμένα με σημαδούρες για να μπορεί να τα βρει η συμμορία. Η συνολική αξία των ναρκωτικών ξεπερνά τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Και εκείνο το παράνομο φορτίο είχε μεταφερθεί μέχρι την συγκεκριμένη περιοχή από εμπορικό πλοίο και στην συνέχεια θα έπρεπε να φτάσει μέχρι την ξηρά με μικρά ταχύπλοα των διακινητών.

Στην περίπτωση της Βενετίας ο μηχανισμός των ιταλικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού έδειξε ότι διαθέτει πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά και ανακάλυψε τα ναρκωτικά μέσα στο πλοίο. 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο άλλα 550.000 m² εδαφών

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού υποστήριξε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους από τις αρχές του έτους. Ο...

ΗΠΑ: Χάος με τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν – 1.200 συλλήψεις σε 31 πανεπιστήμια, σε...

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα πανεπιστήμια της Αμερικής με σκηνές βίας και καταστροφής να κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις συγκρούσεις που λαμβάνουν...

Η καθιέρωση της εργατικής Πρωτομαγιάς και τα γεγονότα στο Σικάγο

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία...
Σικάγο, απεργία, 1886,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Μαΐου ταραχές ξεσπούν στο Σικάγο, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1886.... Ταραχές ξεσπούν στο Σικάγο, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών που ζητούν οκτάωρο. Σε ανάμνηση της εξέγερσης στο Σικάγο, καθιερώνεται ο εορτασμός της Εργατικής...

Γάζα: Μέχρι την Τετάρτη η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται να απαντήσει το Ισραήλ σε πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς, που συζητείται στο Κάιρο. Όπως δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, το...
ΙΣΠΑΝΙΑ: Άνεμος εκλογών

Ισπανία: Παραμένει πρωθυπουργός ο Πέδρο Σάντσεθ

Παραμένει στην θέση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, ο Πέδρο Σάντσεθ όπως ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά που πραγματοποίησε την Δευτέρα (29/4). Το ενδεχόμενο παραίτησης εγέρθηκε μετά...

Η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον...

Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το.. Καμερούν, η Σενεγάλη, Αλγερία και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί...

Βόλος: Συνελήφθη 38χρονος με 1.000 δόσεις κοκαΐνης – Ετοιμαζόταν να τις ρίξει στην αγορά

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε ένας 38χρονος στον Βόλο, ο οποίος είχε στην κατοχή...

Λύματα: Φουλ στον κορονοϊό και την κοκαΐνη οι φετινές γιορτές – Τι έδειξαν οι μετρήσεις

Όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης «η πραγματικότητα δείχνει ότι τον τελευταίο...

Κύκλωμα κοκαΐνης: Προφυλακιστέοι οι δέκα συλληφθέντες και οι Λιμενικοί

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι δέκα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης...