Πρόγραμμα δωρεάν υποστήριξης πασχόντων από Πάρκινσον στην Ηλιούπολη

283
Ελλάδα, γερνάει,

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία εθελοντών και ασθενών για την νόσο  Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – κίνηση» στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να προωθήσουν μια όσο πιο ολοκληρωμένη γίνεται διαχείριση της νόσου, συνεχίζουν την συνδιοργάνωση του προγράμματος «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ», με δωρεάν υποστήριξη των φροντιστών και πασχόντων από νόσο Πάρκινσον.

Στο Δήμο  δημιουργήθηκε η κοινότητα «Πάρκινσον κίνηση –  Ηλιούπολης» με σκοπό την διενέργεια δωρεάν δράσεων για την αντιμετώπιση της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζεται:

  1. Ενημερωτική ομιλία στις 9-12-15, ημέρα Τετάρτη με θέμα: «Νόσος Πάρκινσον. Από τη θεωρία στη πράξη» με ομιλητές: Νευρολόγο, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, και Φυσικοθεραπευτή.
  2. Εξέταση αξιολόγησης των ασθενών από εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων
  3. Ομαδικά προγράμματα φυσικοθεραπείας ατόμων με νόσο Πάρκινσον
  4. Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης για τους φροντιστές των ασθενών
  5. Μηνιαίες συναντήσεις μελών της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση – Ηλιούπολης με στόχο την ενημέρωση και την κοινωνικοποίηση.
Διαβάστε επίσης:  STOP στο ροχαλητό με τρεις ασκήσεις

Η Πάρκινσον είναι μια νόσος που χρειάζεται πολύπλευρη αντιμετώπιση με  πολλαπλές ανάγκες  θεραπείας, φροντίδας και υποστήριξης. Η ομάδα, η κοινότητα είναι πηγή γνώσης και δύναμης. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου.

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει δωρεάν μέλος , μπορεί να δηλώσει συμμετοχή , στο τηλέφωνο 210 – 2224466, καθημερινά, ώρες 10.00 – 18.00 ή να στείλει  email στο epikouros.kinisi@outlook.com.

Για γενικές πληροφορίες 210 – 9970010, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Γιαννάκης και 210-9970055 Νοσηλεύτρια κα. Μεσσήνη Ζωή. Έναρξη προγράμματος Δευτέρα 12-10-2015.