Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.7 C
Athens

11 Days To Christmas – 11 Songs For Christmas

Καλωσήρθες στο παραδοσιακό αφιέρωμα σε 25 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τις ιστορίες τους!

Christmas, Ντέιβιντ Μπόουι, Κρόσμπυ,
Bing Crosby & David Bowie – ‘Little Drummer Boy/Peace On Earth’…

Βρισκόμαστε στο 1977.

Το BBC κάνει τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής “Bing Crosby’s Merrie Olde Christmas“, μιας και ο Bing Crosby τυχαίνει να βρίσκεται στη Βρετανία για μια σειρά εμφανίσεων. Ο παραγωγός της εκπομπής έχει την ιδέα να φέρει ως guest στην εκπομπή τον Βρετανό rock superstar David Bowie, και να τραγουδήσουν μαζί ένα τραγούδι.

Επιλέχτηκε το “Little Drummer Boy“, ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι γραμμένο το1941, στο οποίο προστέθηκε ένα νέο ρεφρέν, και -ως αντίστιξη- ένα νέο τραγούδι, το “Peace On Earth”, για να μπορέσει το ντουέτο να αποκτήσει πρόσθετο ενδιαφέρον, μιας και ο Bowie μόλις άκουσε στο πλατό ποιο ποιο τραγούδι θα έλεγαν σούφρωσε τα φρύδια:

Το σιχαίνομαι αυτό το τραγούδι! Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που θα μπορούσα να πω;”

Όμως ο David Bowie το 1977 βρισκόταν στην πιο άγρια φάση της καριέρας του:βυθισμένος στα ναρκωτικά, με πρόβλημα εθισμού στην κοκαΐνη και την ηρωΐνη, σώζεται χάρη στην επέμβαση του φίλου και συνεργάτη του Brian Eno, ο οποίος τον πήρε σηκωτό από το LA και τον πήγε στο Βερολίνο για να ξεκόψει από κακές συνήθειες και κακές παρέες… Ο Bowie, είπαν πολλές κακές γλώσσες τότε στη Βρετανία, επέλεξε να εμφανιστεί μαζί με τον Bing Crosby για να δώσει μια απόχρωση “φυσιολογικότητας” στην τότε χαοτική δημόσια εικόνα του

Το “Peace On Earthγράφτηκε επί τόπου, στο studio του BBC από τον τηλεοπτικό παραγωγό της εκπομπής, Ian Fraser, τον μουσικό επιμελητή της εκπομπής και συνθέτη Larry Grossman, και τον κειμενογράφο της εκπομπής Buz Kohan, σε μια προσπάθεια να πείσουν τον Bowie να μη σηκωθεί και φύγει πριν ολοκληρωθεί το γύρισμα!

Ο Bowie ήθελε τόσο πολύ να συμμετάσχει σε αυτήν την εκπομπή, που στο τέλος σταμάτησε τα “νάζια” και το τραγούδησε! Και ευτυχώς γι αυτόν, γιατί αυτή ήταν και ητελευταία φορά που ο Bing Crosby ηχογράφησε κάτι!

Δεν μπορώ να σου περιγράψω όμως τι ήταν για τον τηλεθεατή του 1977 η συνύπαρξη επί της οθόνης του Bing Crosby και του David Bowie!

Ο 30χρονος, τότε, χαοτικός rock star David Bowie, τραγουδά τον “Μικρό Τυμπανιστή” γύρω από ένα πιάνο παρέα με τον 74χρονο, τότε, 50s icon Bing Crosby, στα τέλη των 70s, μιας εποχής δηλαδή που το punk rock μεσουρανούσε και η μουσική διανόηση της εποχής σιχαινόταν και τον πρώτο -ως παρακμιακό rock δεινόσαυρο- και τον δεύτερο -ως ξενέρωτο απολειφάδι του σάπιου καπιταλιστικού παρελθόντος!

Η κοινή εμφάνιση Bing Crosby και David Bowie το 1977 ήταν μια από τις πιο σουρεαλιστικές συνυπάρξεις στην ιστορία της pop μουσικής! Και μια από τις πιο μαγικές!!

Το “Little Drummer Boy/Peace On Earth” έφτασε ως το #3 των Βρετανικών pop singles charts και σχεδόν κάθε χρόνο επιστρέφει στα ραδιοκύματα Βρετανίας και ΗΠΑ από τότε, και έχει συμπεριληφθεί σε δεκάδες Χριστουγεννιάτικες συλλογές.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγνητοσκοπήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1977, και ο Bing Crosby πέθανε στις 17 Οκτωβρίου του 1977, πριν προλάβει να δει την εκπομπή να προβάλλεται!

Πριν το γύρισμα της εκπομπής, ο Bing Crosby δεν είχε ακουστά ποιος είναι ο David Bowie… “Tα παιδιά του όμως μάλλον θα τον ήξεραν“, σχολίασαν οι παραγωγοί του BBC. Όταν, μετά το γύρισμα, τον ρώτησαν την άποψη του για τον David Bowie, ο Crosby απάντησε:

“[…he was a] clean-cut kid and a real fine asset to the show.
He sings well, has a great voice and reads lines well…”

Πραγματικός gentleman!

Βλέποντας αυτούς τους δυο γίγαντες της pop μουσικής, από δυο διαφορετικές εποχές, να συνυπάρχουν στην οθόνη με τόσο μαγικό αποτέλεσμα, δεν μπορώ να μη σκεφτώ πόσο τυχεροί είναι οι Βρετανοί ή οι Αμερικανοί που το “αναπάντεχο” της καθημερινότητας τους μπορεί να περιέχει μια συνύπαρξη Bing Crosby – David Bowie!

Εμείς εδώ, το μόνο αναπάντεχο που ζήσαμε, που να συγκρίνεται με αυτό, ήταν η μουσική συνεργασία Τόλη Βοσκόπουλου – Γιώργου Λεμπέση…..

Κουράγιο, φίλε…

 

Πηγή: breakfastclub.gr

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις Βρυξέλλες «τελειώνουν» τη Φον ντερ Λάιεν – Οι 6 υποψήφιοι Πρόεδροι της ΕΕ...

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν λένε ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για μία δεύτερη θητεία στην Κομισιόν, η αλήθεια όμως είναι οτι η νίκη...

Βρετανικά ΜΜΕ: Επιδεινώνεται η υγεία του βασιλιά Καρόλου

Το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά Καρόλου, καθώς σύμφωνα με ξένα Μέσα, η κατάσταση της υγείας...

Τσέρνομπιλ: 38 χρόνια από την καταστροφή – Πως συνέβη το πυρηνικό ατύχημα(βίντεο)

Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ είναι το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό...

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας...

Σαν σήμερα 25 Απριλίου ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια

Σαν σήμερα 25 απριλίου το 1850 ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του...

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, σφυροκοπώντας τον βορρά, απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός...

Η ΕΕ μπλοκάρει το ΤikTok – Η νέα λειτουργία «εθιστική όσο το τσιγάρο»

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει μια νέα υπηρεσία που εγκαινίασε η TikTok στην Ευρώπη, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει «εθισμό όπως...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο David Bowie και η συλλογή έργων Τέχνης

Για τον David Bowie η ζωγραφική και η συλλογή έργων Τέχνης, ήταν ο τρόπος...

Περιουσία 100 εκατομμυρίων άφησε ο Ντέιβιντ Μπόουι

Στη σύζυγό του Ιμάν και τα δυο του παιδιά άφησε την κληρονομιά του ο...