Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

25η Μαρτίου: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αθήνα – Τι ισχύει για μετρό και τραμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 10:00 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Συγκεκριμένα η τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου.

Για την Κυριακή 24/3 (μαθητική παρέλαση) έχει ανακοινωθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 10:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων, καθώς και απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης, από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων στους ακόλουθους δρόμους:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλατεία Συντάγματος.
  • Βασιλέως Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφόρος Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθανάσιου Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλατεία Συντάγματος.

Επί της ουσίας, απαγορεύεται στους παραπάνω δρόμους η κυκλοφορία από τις 10:00 το πρωί έως το τέλος των εκδηλώσεων, και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

Επιπλέον από την Τροχαία επισημαίνεται ότι και την Δευτέρα 25 Μαρτίου, θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής όπου θα υπάρχουν αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστούς δρόμους.

Στη σχετική ανακοίνωση η Τροχαία αναφέρει:

«Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Τι ισχύει για μετρό και τραμ

Ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ.

Ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, θα κλείσει την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις 08:00 το πρωί μέχρι το πέρας των παρελάσεων και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» θα έχουν προσωρινά τερματικό σταθμό την Κυριακή 24/3 από τις 10 το πρωί τη στάση «Λ. Βουλιαγμένης» και τη Δευτέρα 25/03 από την έναρξη λειτουργίας τη στάση «Φιξ» μέχρι το πέρας των παρελάσεων.

Στη Γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά» τη Δευτέρα 25/03 τα δρομολόγια θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Σεφ» από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας...

Καιρός: Αίθριος με τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας, Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα,...

Σοκ στη Νίσυρο: «Μου έδωσε ναρκωτικά και με κακοποίησε»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νίσυρο μετά τις 11 νέες καταγγελίες που έχουν κάνει ανήλικοι για τον φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου. «Μου έδωσε ναρκωτικά...

Πασχαλινή έξοδος με τη βενζίνη στα δύο ευρώ το λίτρο για τους οδηγούς

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν στο χέρι οι οδηγοί για την πασχαλινή έξοδο με αυτοκίνητο καθώς η τιμή της βενζίνης...
Αλέξιος Α’ Κομνηνός, 1091, νικά, Πετσενέγκους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Απριλίου ο Αλέξιος Α’ ο Κομνηνός νικά του Πετσενέγκους

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1091...Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α’ ο Κομνηνός νικά του Πετσενέγκους και τους...

Συναγερμός στην Πολιτική προστασία για πυρκαγιές – Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης