Αεροδρόμιο Ηρακλείου – Τι είπαν Τσίπρας και Μεϊμαράκης!

288

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου αποτέλεσε το «γήπεδο» για το πρώτο ανεπίσημο ντιμπέιτ ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά την τυχαία συνάντησή που είχαν, όπως σας γράφαμε νωρίτερα.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, βρέθηκαν μαζί στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου καθώς η πτήση του κ. Μεϊμαράκη, έφτασε στο Ηράκλειο Κρήτης, την ώρα που ο κ. Τσίπρας περίμενε την δική του πτήση για να αναχωρήσει.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, τον ενημέρωσαν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο και η πρώτη «ανεπίσημη» συνάντησή τους, ήταν γεγονός. «Εκεί είναι ο κ. Τσίπρας», είπαν οι συνεργάτες του με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά: «Που είναι, να πάμε να τον δούμε, να κάνουμε ντιμπέιτ».

«Εκτός από την αστική ευγένεια υπάρχει και η κρητική ευγένεια και μόλις πληροφορήθηκα ότι ο κ. Τσίπρας είναι εδώ έσπευσα να τον καλοσωρίσω στον τόπο καταγωγής μου», είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Σαν το οξύ διαβρώνετε τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος

Ο Νίκος Στραβελάκης, μετέφερε στον αέρα του Real Fm 97,8 τον διάλογο που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί:

Μεϊμαράκης: Έμαθα ότι είσαι στα μέρη μας. Θεώρησα υποχρέωση μου να σε καλωσορίσω και να σε αποχαιρετήσω που φεύγεις.

Τσίπρας: Σ’ ευχαριστώ. Χτες στα Ανώγεια μας τσάκισαν στις ρακές. Ήπιαμε, ήπιαμε… Σε κάθε γωνιά και μια ρακί.

Μεϊμαράκης: Πώς τα πας Αλέξη, αντέχεις;

Τσίπρας: Εγώ αντέχω, εσύ όμως πάχυνες Βαγγέλη.

Μεϊμαράκης: Άκου να δεις , εμείς στην Κρήτη, όταν κάνουμε εκλογές, με τα κεράσματα παχαίνουμε, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω Αλέξη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και πολιτικοί από τη Νέα Δημοκρατία που συνοδεύουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην περιοδεία του, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.