Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Αδειες κυνηγιού: Αρχίζουν οι εκδόσεις νωρίτερα από κάθε άλλη φορά

Με την υπογραφή, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, δύο απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων, «ανοίγει» η προθεσμία έκδοσης αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-19.

Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται αυτή η δυνατότητα (της αδειοδότησης έναν μήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά) στους ενδιαφερόμενους.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δύο αποφάσεις, που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη, είναι:

– Κοινή Υπουργική Απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018-2019», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στο Πράσινο Ταμείο.
– Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους και συνεργαζόμενους με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυνηγετικούς συλλόγους, για όσους κυνηγούς επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας δια μέσου αυτών.

Σημειώνεται, ότι τα τέλη και οι εισφορές παραμένουν σταθερά από το 2015.

Επιπλέον, είναι η πρώτη χρονιά που οι δύο αποφάσεις διαχωρίζονται από την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τις «Ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου», η οποία θα έχει, επίσης, δημοσιευτεί έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Κατά το παρελθόν, η συνήθης πρακτική ήταν οι παραπάνω τρεις αποφάσεις να δημοσιεύονται σχεδόν ταυτόχρονα και με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η δυνατότητα έκδοσης αδειών θήρας να ξεκινά ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου ή ακόμα και την τελευταία ημέρα.

Αυτό, πρακτικά, είχε τις εξής συνέπειες:
– Συνωστισμό στις δασικές υπηρεσίες και τους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες ημέρες.
– Αδυναμία για κάποιους πολίτες να τηρηθεί η ρυθμιστική, αφού δεν κατέστη δυνατό να υπογραφεί η άδεια θήρας.
– Αδυναμία συνδυασμού καλοκαιρινών διακοπών πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, αφού ο πολίτης ήταν αναγκασμένος να είναι στον τόπο έκδοσης της άδειας θήρας για να ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία.

Τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί και η ενσωμάτωση των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη φετινή ρυθμιστική απόφαση θήρας, θα υπογραφεί και θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΕΝ για την ομαλή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι άδειες προβλέπονται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ειδική άδεια με αποδοχές, διάρκειας από μια έως τρεις εργάσιμες ημέρες, δικαιούνται οι εργαζόμενοι...

Δήμος Αθηναίων: Καμία άδεια για τραπεζοκαθίσματα στη νέα Πανεπιστημίου

Ανακαλούνται και οι υφιστάμενες με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στην αποψινή τελευταία...

ΥΠΕΣ: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις εκλογικές άδειες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023 και...

Έξι νέες άδειες για εργαζόμενους γονείς

  Έξι νέες ειδικές άδειες για εργαζόμενους γονείς και φροντιστές, αλλά και επέκταση ή βελτίωση...