Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Άγιοι Ανάργυροι: Σε “ειδικό δωμάτιο” των φυλακών Κορυδαλλού ο 39χρονος

Στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να παραμείνει στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών, οδηγήθηκε τη Δευτέρα (15/4) ο δράστης της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, την οποία σκότωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε εκεί από το Τζάνειο νοσοκομείο, από όπου πήρε εξιτήριο. Ο δράστης της δολοφονίας κρατείται πλέον σε ειδικό κελί στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, προκειμένου να βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος νοσηλεύτηκε αρχικώς στο Αττικό Νοσοκομείο, διασωληνωμένος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε χρησιμοποιώντας τις γάζες που είχε από τον αυτοτραυματισμό του έξω από το Α.Τ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, Κ. Παληοκαρύτης, «Ο συγκεκριμένος κρατούμενος όντως εξετάστηκε από τους θεράποντες γιατρούς τον είδε και ψυχίατρος ο οποίος γνωμάτευσε ότι ναι μεν μπορεί να εξέλθει από το νοσοκομείο αλλά ότι πρέπει να μεταφερθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα».

Παράλληλα επισήμανε ότι στο κελί του υπάρχει κάμερα ασφαλείας καθώς «σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, υπάρχει πιθανότητα να κάνει πάλι κάποια απόπειρα γι’ αυτό άλλωστε κρατείται και στο ψυχιατρείο».

Συμπλήρωσε ότι επειδή ακριβώς στην τουαλέτα δεν μπορεί να υπάρχει κάμερα, υπάρχει ένας φρουρός που τον επιτηρεί και τον συνοδεύει στην τουαλέτα. «Ο φρουρός βρίσκεται εκεί για να μπορεί να εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο κρατούμενο ειδικά αλλά και άλλους κρατούμενους. Επειδή είναι σωφρονιστικός υπάλληλος υπάρχει ένας κάθε έξι ώρες και τον επιτηρεί όλο το 24ωρο», πρόσθεσε.

Ο κ Παληοκαρύτης είπε τέλος ότι οι γονείς του 39χρονου έκαναν αίτηση για να τον επισκεφτούν και μέχρι σήμερα δεν τον έχουν δει. «Αυτό θα καταστεί δυνατό, όταν και αυτός θα είναι έτοιμος να τους δεχτεί», ανέφερε. Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του είχε πει για μένα ο γιος μου έχει πεθάνει.

Ήταν δεμένος στο κρεβάτι στο νοσοκομείο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δολοφόνος της Κυριακής μετά την εισαγωγή του στο Τζάνειο είχε δεθεί με ιμάντες στο κρεβάτι από το προσωπικό του νοσοκομείου καθώς, όπως αναφέρεται, είχε αποκτήσει αρκετά βίαιη συμπεριφορά με αποκορύφωμα να πετάει αντικείμενα ενώ επιχείρησε να βανδαλίσει τον χώρο.

Μάλιστα ο δράστης της στυγερής δολοφονίας προσπάθησε να πείσει το ιατρικό προσωπικό ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους γιατρούς. Όπως αναφέρουν οι γιατροί, πετούσε τους ορούς, επιμένοντας ότι δεν θυμάται τι έχει συμβεί ενώ παράλληλα φώναζε και ζητούσε τη μητέρα του.

Η κοκαΐνη και η απόπειρα αυτοκτονίας

Υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις είχαν δείξει ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης σε συνδυασμό με αγχολυτικά χάπια ωστόσο, το βράδυ του εγκλήματος ήταν απόλυτα λειτουργικός και γνώριζε τι έκανε.

Σημειώνεται πως ο 39χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής (7/4) φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με γάζες που είχε τυλιγμένο στο λαιμό του από προηγούμενο τραυματισμό του.

Τελικά, από το σφίξιμο του βρόγχου διακόπηκε η ροή του αίματος και το οξυγόνο και έτσι έχασε τις αισθήσεις του. Για το περιστατικό είχε διαταχθεί έρευνα και από τον εισαγγελέα των φυλακών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τέλος και στα τελευταία μέτρα για την πανδημία COVID-19

Την άρση και των τελευταίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της COVID-19 σε νοσοκομεία, χώρους φροντίδας ατόμων με χρόνιες παθήσεις και ηλικιωμένους και...
Στάχτη το σπίτι και το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο Μάτι

Μάτι: Παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να μην παραγραφούν αδικήματα

Την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα...

Δήμος Αθηναίων: Επιστροφή των πινακίδων λόγω Πάσχα

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από την Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και...

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Παρασκευής, 26 Απριλίου 2024, στη Λαμία, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού...

Κρήτη: Δεύτερο περιστατικό με drone και εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε ένα 24ωρο

Δεύτερο περιστατικό που άγνωστοι προφανώς επιχειρούν να στείλουν «μήνυμα» στους ιδιοκτήτες επιχείρησης ζωτροφών που δραστηριοποιούνται σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Ξεκινά η Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου - Καλή Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η μάχη στο Λεβούνιο. Ο αυτοκράτορας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τα πρώτα συμπεράσματα των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο της Κυριακής στους Αγίους Ανάργυρους

Το μοναδικό υπερασπιστικό επιχείρημα του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα φαίνεται πως καταρρέει με πάταγο....

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε...

Άγιοι Ανάργυροι: Ο 39χρονος είχε κάνει χρήση κοκαΐνης πριν σκοτώσει την Κυριακή

Νέα στοιχεία για την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της...

Στο Εφετείο η Αντωνία Ηλία – Θα οδηγηθεί στις φυλακές Θήβας

Στο Εφετείο μετήχθη η πρώην δικαστικός, Αντωνία Ηλία, καταδικασμένη ως μία εκ των θεωρούμενων...