ΑΛΒΑΝΙΑ: Συνεχίζονται οι προκλήσεις με κατεδαφίσεις σπιτιών Βορειοηπειρωτών στη Χειμάρρα (Φώτο)

61
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Χιμάρας

Δεν έχουν τέλος οι αλβανικές προκλήσεις κατά της ελληνικής μειονότητας της Χειμάρρας.

Όπως αναφέρει το himara.gr, το οποίο βασίζεται σε καταγγελίες μελών της μειονότητας, η επιθεώρηση χωροταξίας του Δήμου Χειμάρρας απέστειλε ειδοποιητήρια σε 19 οικογένειες Βορειοηπειρωτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εντός πέντε ημερών, λόγω σχεδίων για κατεδάφισή τους.

Φωτογραφίες από τα ειδοποιητήρια

Φωτογραφίες από τα ειδοποιητήρια δείχνουν πως τα έγγραφα φέρουν χθεσινή ημερομηνία, 18 Οκτωβρίου. Η κίνηση των αλβανικών Αρχών έρχεται υπό τη σκιά τωv τριγμών που έχει προκαλέσει στα Τίρανα η σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ο οποίος είναι συγγενής του κορυφαίου πρώην υπουργού Σαϊμίρ Ταχίρι.

Ανησυχία από το υπουργείο Εξωτερικών

Επί του θέματος τοποθετήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εκφράζει ανησυχία και για τη «διαφαινόμενη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική σκηνή της Αλβανίας, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οποίος τυγχάνει και συγγενής ενός μέχρι πρότινος κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης Ράμα».

Διαβάστε επίσης:  Τεράστια εκστρατεία Κούρδων για τη δημιουργία κράτους – Τι αποκαλύπτουν και για την Ελλάδα

 

Σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο προσθέτει ότι η χθεσινή απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας. Επισημαίνει μάλιστα ότι πολλοί την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το εμπόριο ναρκωτικών. «Ελπίζουμε να μην είναι έτσι» καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Πηγή: Himara.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here