“Άναψαν τα αίματα” στη Βουλή με Τσίπρα – Θεοδωράκη

25
«Βαριές» κουβέντες στο εντευκτήριο της Βουλής μεταξύ Βαγενά- Γάκη και στελεχών της ΝΔ!

Διεκόπη για λίγα λεπτά η συζήτηση στη Βουλή, για την καθολική απαγόρευση πολιτικών από τη συμμετοχή σε offshore, μετά από την σφοδρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού ότι, «οι βασικότεροι συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου που είναι στη φυλακή είναι στελέχη της κυβέρνησης, είτε σε υπουργικές θέσεις, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στο γραφείο του πρωθυπουργού».

«Είναι συκοφαντία όσα λέει ο κ. Θεοδωράκης», δεν έχω τίποτα άλλο να πω, λυπάμαι για εσάς, τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να διαγραφεί η επίμαχη φράση του κ. Θεοδωράκη από τα πρακτικά, γιατί είναι προσβλητική και δεν συμπληρώνεται από συγκεκριμένα στοιχεία.

Στην παρέμβαση του ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ λέγοντας ότι «το έβαλε στα πόδια από την συζήτηση», είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα έχει απώλειες για την ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχει να προλάβει την προθεσμία των 60 ημερών για να δηλώσουν στελέχη τους την συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο εξωχώριων εταιρειών, καταλήγοντας ότι «δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες, στα ημερολόγια του Χριστοφοράκου και στα pay roll της Siemens.

Διαβάστε επίσης:  Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης – Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει(βίντεο)

«Ο πολιτικός λόγος του κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι με τη νέα τροπολογία βελτιώνεται η προηγούμενη διάταξη,έστω και με υπερβολικό τρόπο για να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω στο πολιτικό σύστημα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Αν πάμε σε ακραία υπερβολική διάταξη, η παγίδα είναι ότι μπορεί να καταπέσει από τα συνταγματικά δικαστήρια ή στα ευρωπαϊκά και να ξαναπάμε από το μηδέν», απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επανέφερε την πρόταση του να συμφωνήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες να επιστρέψουν τα χρήματα των πολιτικών από το εξωτερικό.

«Η τοποθέτηση Θεοδωράκη ήταν συνηγορία στον Κυριάκο Μήτσοτάκη», απάντησε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε το Ποτάμι για λαϊκισμό, παρότι υπερψήφισε την πρώτη διάταξη.

Ο Πάνος Καμμένος

«Όταν εμείς δίναμε την μάχη για τα υποβρύχια ο κ. Θεοδωράκης ήταν ορντινάντσα του Παπαντωνίου» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι «δεν χρειαζόταν στον Τσίπρα, που ζητά συναίνεση, να χρεωθεί την φωτογραφική εκδικητική διάταξη για τα παρένθετα πρόσωπα, που αφορά την οικογένεια Μητσοτάκη».